Hallgatóné Hajnal Judit Újváros szolgálatáért díjas

Évtizedekkel később is imádják a volt diákjai

Pécskai István Fotó: H. H. J.
2022.10.22. 08:22

Példakép lehet Hallgatóné Hajnal Judit azok számára, akik a tanári pályán szeretnének sikereket elérni. A pedagógus 1992-től csaknem három évtizeden át szolgálta tanárként, illetve igazgatóként a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnáziumot, Általános Iskolát, Óvodát és Kollégiumot. A hosszú időn keresztül végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként három évvel ezelőtt Újváros szolgálatáért díjjal tüntette ki őt a győri önkormányzat vezetése.

Hirdetés

„Amikor tudomásomra jutott, hogy megkapom a díjat, éppen szeptember volt, s Horvátországban nyaraltam a családommal. Azt megelőzően egy életen át nem volt lehetőségem ősszel üdülni, hiszen a munkám miatt erre nem kerülhetett sor. Elképesztően boldog voltam, hogy kitüntettek. Újvárosi születésű vagyok, a városrész mindig is a szívem csücske volt. Minden elismerés különleges számomra, de a városrész szolgálatáért kapott díj mind közül kiemelkedik. Fantasztikus érzés egyébként látni, hogy Újváros, amely korábban meglehetősen alulpozicionált városrész volt Győrben, az elmúlt időszakban hatalmas fejlődésen ment keresztül. Elég csak az evangélikus szigetet vagy a folyamatosan szépülő Kossuth utcát említenem” – nyilatkozta lapunknak Hallgatóné Hajnal Judit.

A pedagógus, noha már nyugdíjba vonult, jelenleg is tagja az Evangélikus Iskolák Európai Szövetsége igazgatótanácsának. Munkájával igyekszik segíteni a rászorulókon. Most leginkább az Ukrajnában élők, illetve a háború által sújtott, szomszédos országból menekülni kényszerülők támogatásán fáradozik.

A mindennapjait pedig kétéves unokája aranyozza be.

„Fantasztikus, szavakkal nehezen leírható érzés volt az unokám születése. Igyekszem minél több időt vele tölteni. A férjemmel gyakran szervezünk biciklitúrákat, legutóbb Bátaszéken voltunk, azt megelőzően pedig a Fertő-tó körül bringáztunk. A következő úti célunk pedig a Balaton, már többször körbetekertük” – tette hozzá Hallgatóné Hajnal Judit.

A munkájával kapcsolatban mindig is a diákjai szeretete volt a legjobb visszacsatolás számára.

„Szívet melengető érzés, ha egy volt diákommal találkozom. Minden pedagógusnak kívánom, hogy évtizedekkel később is köszönjenek vissza nekik az egykori tanítványaik, akik jó szívvel emlékeznek a közösen eltöltött időszakra. Hála az égnek ez az érzés nem ismeretlen számomra. Az egyik volt diákom azt mondta, köszöni, hogy úgy fogadtam el, ahogy született. Hozzátette, ennek szellemében neveli a gyermekét is. Rendkívül megható pillanat volt, amikor mindezt megosztotta velem” – mesélte Hallgatóné Hajnal Judit.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #kitüntetés | #Oktatás | #pedagógia | #újváros |