Címke: nyelvtanulás
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2023.09.29.

Bejött a diákoknak az Európai Nyelvek Napja

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat Europe Direct Irodája együttműködő partnereivel közösen 15. alkalommal rendezte meg az "Nyelvek Európai Napja" vetélkedőt.

Ficsór Dávid 2023.07.20.

Továbbra is népszerűek a nyári nyelvkurzusok

Sokan használják ki a nyári időszakot és fejlesztik idegen nyelvtudásukat. Nem csak a diákok, a fiatal felnőttek is előszeretettel vesznek részt intenzív kurzusokon, a vakáció idején.

Győr+ 2023.05.11.

Továbbra is fontos a nyelvtudás!

Javában zajlanak az érettségi vizsgák - már az angol és német nyelvi tesztek következnek. Konkrét című műsorunk vendége Hatos Hajnalka, a Hatos és Társa Nyelviskola ügyvezetője volt, akivel érintettük az idegen nyelvi érettségi témáját.

Ficsór Dávid 2023.05.10.

Továbbra is fontos a nyelvtudás, sőt!

Javában zajlanak az érettségi vizsgák. Csütörtökön és pénteken már az angol és német nyelvi tesztek következnek. Szerdai Konkrét című műsorunk vendége Hatos Hajnalka, a Hatos és Társa Nyelviskola ügyvezetője volt, akivel érintettük az idegen nyelvi érettségi témáját is. A szakember emellett beszélt a nyelvoktatás kihívásairól, a nyelvtanárok képzéséről, és kitért Győr speciális helyzetére is, nyelvi szempontból.

Győr+ 2023.01.26.

Nem csak élmény, de hosszú távú befektetés is lehet a nyelvtanulás

2024-től átalakul a felvételi pontszámítás, ezzel együtt pedig a nyelvvizsgák értéke is módosul. Jövőre már az egyetemek és főiskolák maguk dönthetnek arról, hány pluszpontot adnak a nyelvtudásunkért. De jelenleg is sok változás van érvényben: például nem minden felsőoktatási intézményben kötelező nyelvvizsga ahhoz, hogy megszerezzük az oklevelünket. Miért járunk jól vele mégis? A nyelvtanulás előnyeiről Hatos Hajnalkával, a Hatos és Társa Nyelviskola vezetőjével beszélgettünk.

Ficsór Dávid 2022.09.29.

A nyelvi sokszínűséget ünnepelték

Szeptember 26-án, a Nyelvek Európai Napján Európa nyelvi sokszínűségét ünnepeljük, emellett ez a nap a nyelvtanulás fontosságára is felhívja a figyelmet.

MTI 2022.09.26.

Ingyenes online tanulási lehetőségeket ajánl az NMHH

Ingyenes, online elérhető tananyagokból bárki bővítheti a tudását szinte bármilyen területen, legyen az nyelvtudás, kultúra vagy hobbi - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Győr+ 2022.08.29.

40 százalékkal is drágábbak lehetnek a nyelvtanfolyamok

Jóval drágábbak lesznek a nyelvtanfolyamok idén ősztől, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke körülbelül 30-40 százalékos áremelkedésre számít. A nyelvoktatási piacot nemcsak az energiaárak emelkedése és az infláció, hanem a katatörvény és a felsőoktatási nyelvvizsgaszabályok átírása is érzékenyen érinti.

Ficsór Dávid 2022.08.24.

Színvonalas módszertani hetet rendezett a Hatos

Módszertani hetet szervezett a nyelvtanároknak a Hatos és Társa Nyelviskola. A Győri Szakképzési Centrum által támogatott rendezvényen 10 workshop és két előadás valósult meg. A három napos programra 70 nyelvtanár regisztrált.

Hirdetés