Címke: nyelvtanulás
Hirdetés
Ficsór Dávid 2022.09.29.

A nyelvi sokszínűséget ünnepelték

Szeptember 26-án, a Nyelvek Európai Napján Európa nyelvi sokszínűségét ünnepeljük, emellett ez a nap a nyelvtanulás fontosságára is felhívja a figyelmet.

MTI 2022.09.26.

Ingyenes online tanulási lehetőségeket ajánl az NMHH

Ingyenes, online elérhető tananyagokból bárki bővítheti a tudását szinte bármilyen területen, legyen az nyelvtudás, kultúra vagy hobbi - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Győr+ 2022.08.29.

40 százalékkal is drágábbak lehetnek a nyelvtanfolyamok

Jóval drágábbak lesznek a nyelvtanfolyamok idén ősztől, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke körülbelül 30-40 százalékos áremelkedésre számít. A nyelvoktatási piacot nemcsak az energiaárak emelkedése és az infláció, hanem a katatörvény és a felsőoktatási nyelvvizsgaszabályok átírása is érzékenyen érinti.

Ficsór Dávid 2022.08.24.

Színvonalas módszertani hetet rendezett a Hatos

Módszertani hetet szervezett a nyelvtanároknak a Hatos és Társa Nyelviskola. A Győri Szakképzési Centrum által támogatott rendezvényen 10 workshop és két előadás valósult meg. A három napos programra 70 nyelvtanár regisztrált.

Győr+ 2022.06.06.

Sikeres kínai nyelvtanfolyam gyerekeknek

A győri Széchenyi István Egyetem tavasszal kínai nyelvtanfolyamot indított az általános iskolás korosztály számára, amelyen az intézmény támogatása révén ingyenesen tanulhatnak az általános iskolás korú gyerekek. A képzés iránti érdeklődés felülmúlta a várakozásokat, így szeptembertől folytatódnak a nyelvórák. Az egyetem kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, s ennek révén az angol nyelvű építőmérnök-képzésben oktató kínai vendégprofesszor is közreműködött a kurzuson.

J. Kovács Andrea 2022.05.01.

Szép magyar beszéd a bombák árnyékában

Kárpátaljai diákok és pedagógusok is részt vettek az elmúlt hétvégén városunkban rendezett Szép Magyar Beszéd verseny döntőjén. Ez pedig nem volt kis teljesítmény. Katona-Mironova Bertával, a Nagydobronyi Líceum igazgatójával beszélgettünk.

Kárpát Zsolt 2022.04.21.

A diákok újra megmutathatták nyelvtudásukat

Két év szünet után ismét megrendezhették Nyugat-Magyarország legnagyobb angol-német versenyét kéttannyelvű középiskolások számára. A nagy múltú megmérettetést Győr három oktatási intézménye szervezte meg. Kilenc város 13 iskolájából érkeztek a diákok az eseményre, akik német és angol nyelvtudásukról adhattak számot szóban és írásban egyaránt.

Németh Boglárka 2022.03.30.

Wunderbar fesztivál a Baksában és a Krúdyban

A Wunderbar Fesztiválhoz csatlakozott a Baksa Gimi és a Krúdy Gyula Középiskola is. A fesztivál a német nyelv 2022-es, első magyarországi hete, amely a német, osztrák és svájci nagykövetség, valamint számos német nyelvű intézmény kezdeményezésére indult el. Ennek alkalmából workshopokon és standokon mutatták be az iskolák diákjai a német nyelvterület országait és a nyelvhez kapcsolódó hagyományokat. A kezdeményezés célja, hogy Győrben is minél több embert lelkesítsenek a német nyelv elsajátítására.

Győr+ 2022.03.29.

Tavasznyitó módszertani ötletbörzére invitálják a tanárokat

Idén 25 esztendős a Hatos és Társa Nyelviskola, amely az egész évben igyekszik ingyenes rendezvénysorozattal segíteni a tanárokat és a diákokat egyaránt. Ennek részeként kerül sor a Tavasznyitó módszertani ötletbörzére, amelynek megnyitója csütörtökön 14:30-kor lesz. Fontos: az esemény online zajlik.

Győr+ 2022.03.25.

Győrben is elindult az első német nyelvi fesztivál

A német a második legkedveltebb idegen nyelv Magyarországon. Nem csoda, hisz a német nyelvű országokból származó cégek százezreknek teremtenek munkát, a németül tudó diákok itthon és külföldön is továbbtanulhatnak, a hazánkba érkező turisták nagy része szintén német nyelvű. Németország, Ausztria és Svájc nagykövetségeinek, valamint a Goethe Intézetnek és az Osztrák Kulturális Fórumnak a szervezésében elstartolt a német nyelv fesztiválja, melyben Győr is otthont ad kulturális és edukációs programoknak.

Hirdetés