A nyelvi sokszínűséget ünnepelték

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.09.29. 11:13

Szeptember 26-án, a Nyelvek Európai Napján Európa nyelvi sokszínűségét ünnepeljük, emellett ez a nap a nyelvtanulás fontosságára is felhívja a figyelmet.

Hirdetés

Ebből az alkalomból már tizennegyedszer szervezte meg a megyei önkormányzat Europe Direct Irodája, a Hatos és Társa Nyelviskola, a megyei iparkamara és a Széchenyi István Egyetem hagyományos programját.

A rendezvény plakátversennyel, EU-s vetélkedővel, és prezentációkészítéssel igyekszik elérni a fiatalokat, mondta Dr. Lakatosné Dr. Novák Éva, a Europe Direct Győr-Moson-Sopron irodavezetője. A főszervezők között idén is ott volt Győr egyik meghatározó nyelviskolája. Hatos Hajnalka, az intézmény ügyvezető tulajdonosa aláhúzta, a mai világban, főleg a régiónkban rendkívül fontos a nyelvtudás. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is évek óta a rendezvény egyik mozgatórugója. Prof. Dr. Lakatos István, a szervezet kézműipari tagozatának elnöke, aki egyben a Széchenyi Egyetem tanára is úgy fogalmazott egy jó nyelvtudással a munkaerőpiacon dupla annyit ér az ember.

A Széchenyi Egyetem első ízben biztosít helyszínt a program számára. Nem véletlenül, hiszen szeretné tudatosítani az általános és középiskolásokban, mennyire fontos a felsőoktatásban a nyelvtudás. A Széchenyin 40 szak indult idén idegen nyelven és egyre nagyobb teret hódít a nemzetköziesítés terén is az egyetem, emelte ki Ablonczyné Prof. Dr. Mihályka Lívia társadalmi kapcsolatokért felelős elnöki megbízott, akinek jelképesen három tankönyvet nyújtott át a megyei közgyűlés elnöke.

Győr-Moson-Sopron megye 2019 óta működik együtt a kínai Henan tartománnyal, ahonnan most egy kínai nyelvoktatást segítő könyvcsomag érkezett a Széchenyi Egyetem részére. Szerdán a versenyek győzteseinek átadták az értékes nyereményeket. Nyelvvizsga voucher, tanulmányi kirándulás és rengeteg tárgynyeremény talált gazdára a legügyesebbek között, de senki nem távozott üres kézzel.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #nyelvtanulás | #vetélkedő |