Nyelvet tanulni nyáron is jó

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2024.06.26. 09:47

Idegen nyelvet tanulni nem csak tanév közben, az iskolában, de a nyári szünidőben is érdemes. Ezt mondta a Győr+ Médiának a régió egyik legnépszerűbb nyelviskolájának tulajdonosa. Hatos Hajnalka kiemelte: ilyenkor nyáron, még motiváltabbak a diákok, így a nyelvoktatás is hatékonyabb tud lenni, mint a tanórákon. A nyelviskola tapasztalatai szerint az angol mellett a német egyre népszerűbb a nyári nyelvtanulók körében, de van igény olasz vagy spanyol oktatásra is.

Kiscsoportos németóra zajlott szerda délelőtt Győr egyik kedvelt nyelviskolájában. Népszerűek a nyári, szünidei képzések, ilyenkor a tapasztalatok szerint, még motiváltabbak a fiatalok. ”Sokféle nyári nyelvi kurzust biztosítunk a fiatalok számára, ilyenkor a tapasztalataink szerint a hőség és a szünet ellenére még motiváltabbak a diákok, jól tudja minden család, pontosan milyen fajta tudásra van szüksége a gyereknek és ez alapján választanak a nyelvi kínálatból” – mondta Hatos Hajnalka. A nyári nyelvtanulás még intenzívebb tud lenni, mint az év közbeni, tanórai képzés. Tanár és diák is élvezi a szünidei nyelvórákat.

”Kevesebb gyerekre kell figyelni, még több, célirányos feladatot tudunk elvégezni, sokszor reggeltől egészen késő délutánig folyamatosan gyakorolunk egy-egy csoporttal, így aztán könnyen megy a nyelvtanulás nyáron” – tette hozzá a Hatos és Társa Nyelviskola tulajdonos, ügyvezetője.

Az angol mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a német nyelv is Győrben és a régióban. Erre pedig a nyelviskola vezető szerint, több szempontból is óriási szükség van. ”Mi, mint nyelviskola sokat teszünk azért, hogy ne csak az angol, de a német nyelv tudása is fontos legyen, ebben a városban, ebben a régióban elengedhetetlen a német, például sokszor a munkához, az elhelyezkedéshez is, mindig mondom, hogy ne akkor kezdjünk gondolkodni a nyelvtanuláson, amikor már elvárás lenne egy munkáltató részéről a német, ez nem egy könnyű nyelv, idő kell az elsajátításához” – tette hozzá a szakember.

Az olasz és a spanyol nyelv tanulása is egyre népszerűbb, sőt egyre nagyobb az igény a magyar oktatására is olyan családok esetében, akik külföldről, mondjuk, a munka miatt költöznek Győrbe.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #híradó | #nyelviskola | #nyelvtanulás |