Címke: népszámlálás 2022
Hirdetés
Győr+ | Illusztráció: O. Jakócs Péter 2023.02.16.

Megyénk lakossága 20 ezer fővel nőtt

Sajtótájékoztató keretében ismertette a 2022. évi népszámlálás előzetes eredményeit a KSH. A népszámlálás során beérkezett kérdőívek feldolgozása jelenleg is zajlik, tavasztól az előzetes települési adatok, ősztől pedig már a végleges eredmények közzététele várható.

Győr+ 2022.11.13.

Miért fizetne feleslegesen 200 ezer Ft bírságot?

A népszámlálás a végéhez közeledik, azonban még mindig járják a várost a számlálóbiztosok. A népszámlálás célja, hogy pontos képet adjon a legutóbbi, 2011. évi népszámlálás óta a népesség és a lakásállomány összetételében bekövetkezett változásokról, a társadalmi és gazdasági folyamatok legfontosabb adatairól és tendenciáiról.

Győr+ 2022.10.07.

Tart a népszámlálás

Tízévente tartanak népszámlálást, mely tavaly lett volna esedékes, ám a Covid miatt az idei évre csúszott. 2011-ben az Európai Unió egységesítette az összeírás szempontjait. A statisztikai adatgyűjtés után a válaszokat anonimizálják, vagyis azokat nem lehet konkrét személyhez társítani. A KSH adatvédelmi előírásai szerint a számlálóbiztosok pedig titoktartási nyilatkozatot tesznek.

MTI 2022.10.06.

Megyénk és Győrladamér vezeti a népszámlálást

Öt nap alatt több mint 800 ezer háztartásban töltötték ki az interneten keresztül az október elsején kezdődött népszámlálás kérdőívét, a legnagyobb arányban pedig Győrladamérról nyilatkoztak.

Németh Boglárka 2022.09.20.

Ellenőrizték a népszámlálás tableteit

Október 1-jén indul a 2022-es népszámlálás. A felmérést a Központi Statisztikai Hivatal irányítja, de az adott település jegyzőjének feladata a számlálóbiztosok alkalmazása. Győrbe, szeptember 15-én érkeztek meg a számláláshoz szükséges tabletek, ezeket szeptember 20-án, kedden ellenőrizték le a polgármesteri hivatal hatósági főosztályán.

Hirdetés