Miért fizetne feleslegesen 200 ezer Ft bírságot?

Győr+
2022.11.13. 14:27

A népszámlálás a végéhez közeledik, azonban még mindig járják a várost a számlálóbiztosok. A népszámlálás célja, hogy pontos képet adjon a legutóbbi, 2011. évi népszámlálás óta a népesség és a lakásállomány összetételében bekövetkezett változásokról, a társadalmi és gazdasági folyamatok legfontosabb adatairól és tendenciáiról.

Hirdetés

Kelemenné dr. Bélyi Mária, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási osztályának vezetője a következőkre hívja fel a figyelmet. A házszámokat, ajtószámokat jól láthatóan szíveskedjenek kitenni, a sérült, hiányos házszámokat, ajtószámokat pedig szíveskedjenek pótolni! Ezzel segítik a számlálóbiztosok munkáját és elkerülhető, hogy feleslegesen zavarják az ott lakókat.

A számlálóbiztosok azokon a címeken értesítést hagynak, ahol nem sikerült az ingatlanban életvitelszerűen élő személlyel felvenni a kapcsolatot. Ha elfoglaltsága, távolléte miatt a személyes interjú idejének leegyeztetése nehézségbe ütközik, az értesítőn szereplő telefonszámot felhívva, adatszolgáltatói igény esetén lehetőség van a telefonon történő adatfelvételre is. Ez az adatszolgáltatási mód mind az adatszolgáltatónak, mind a számlálóbiztosnak gyors és kényelmes.

Az összeírásból kimaradt személyeknek 2022. november 21–28. között a pótösszeírási időszakban kell megjelenniük a Polgármesteri Hivatal (Győr, Honvéd liget 1. szám alatti) épületében, a városháza alagsorában, illetve a Lakossági Kapcsolattartó Osztály (Győr, Szent István út 27.) irodájában, ahol a kérdőíveket meg tudják válaszolni. A pontos helyszínekről, fogadási időszakokról a www.gyor.hu weboldalon részletes tájékoztatás olvasható.

A népszámlálásról szóló törvény kimondja, hogy az adatszolgáltatás kötelező.

Aki nem tesz eleget ekkor sem az adatszolgáltatási kötelezettségének, számolnia kell a törvény által előírt jogkövetkezménnyel, maximálisan kiszabható 200.000 Ft bírsággal.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #bírság | #Győr | #népszámlálás 2022 |