Címke: MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred
Hirdetés
Győr+ 2023.01.19.

Győrben is bevonultak alapkiképzésre a leendő katonák

Az alapkiképzést most kezdő országosan csaknem 250 fő meghozta döntését: szeretne felkészülni alapvető állampolgári kötelességére, a haza védelmére. Győrben 30 leendő honvéd kezdte meg az előirányzott feladatok teljesítését.

Havassy Anna Katalin 2022.12.22.

Rászorulókon segítettek a győri területvédelmi zászlóalj katonái

A MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj katonái nem csak a nekik kiszabott feladatokban jeleskednek, hanem azt is többször bizonyították már, hogy a szívük is helyén van. Karácsony közeledtével rászoruló gyermekeket és édesanyákat segítettek.

Szerző és fotó: Havassy Anna Katalin ÖTT főtörzsőrmester 2022.11.12.

Jól érezte magát a győri területvédelmi katonák között a kis Bence

Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj katonái amellett, hogy az előirányzott feladatokat végrehajtják, nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a civil lakosság mind inkább megismerje őket. Legutóbb egy speciális betegségben szenvedő kisfiú, Balázs Bence szombat délelőttjét varázsolták izgalmassá.

Havassy Anna Katalin 2022.07.24.

Nőtársaikért fogtak össze a győri területvédelmi zászlóalj katonái

Igaz, hogy a „#nemluxustáska” adománygyűjtő kampányának időszaka már elmúlt, de az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóaljának katonái úgy gondolták, soha nem késő segíteni. Különösen olyan termékekkel, amelyek létfontosságúak a nők számára.

Havassy Anna Katalin 2022.07.17.

Kiválóan teljesítenek a győri önkéntes területvédelmi katonák

Az újdörögdi kiképzőbázison egyhetes gyakorlaton vettek részt nemrég többek között a győri, 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) katonái. A tartalmas napok fizikálisan és mentálisan is próbára tették az állományt, amely kiválóan teljesített.

Havassy Anna Katalin 2022.06.04.

Hatalmas az igény a honvédelmi táborokra

Vakáció, szabad levegő, játékos katonai jellegű feladatok, fegyelem és rengeteg nevetés. Röviden talán így lehetne összefoglalni a honvédelmi táborokat, amelyekre évről-évre egyre nagyobb az érdeklődés. Győr-Moson-Sopron megyében először tartanak hagyományőrző, felderítő és harcos tematikájú tábort, amelyet a MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj katonái szerveznek. Kovács Balázs alezredes, zászlóaljparancsnok beszélt a részletekről.

Győr+ 2021.10.11.

Jelesre vizsgázott a tartalékos erő

A MOON STAR 2021 összevont tartalékos kiképzési foglalkozásra Újdörögdön került sor nemrég, ahol tizenkilenc megyéből (és a fővárosból) érkezett, több mint hétszáz önkéntes tartalékos katona vett részt. A több napos kiképzésen mindent végigvettek amit csak lehetett, s egy kiváló, dinamikus harcászati bemutatóval zárták a gyakorlatot.

Hirdetés