Nőtársaikért fogtak össze a győri területvédelmi zászlóalj katonái

Fotó: ÖTT főtörm/honvedelem.hu
Havassy Anna Katalin
2022.07.24. 10:35

Igaz, hogy a „#nemluxustáska” adománygyűjtő kampányának időszaka már elmúlt, de az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóaljának katonái úgy gondolták, soha nem késő segíteni. Különösen olyan termékekkel, amelyek létfontosságúak a nők számára.

A #nemluxustáska országos akció hatalmas népszerűségnek örvend, a Huszka Ági és Kovács-Pálffy Anna által megálmodott mozgalom már számos rászoruló hölgynek nyújtott segítséget.

Az eddigi kampányokhoz a győri területvédelmi zászlóalj katonái egyéb elfoglaltság miatt nem tudtak csatlakozni, ezért nemrég úgy gondolták, az eredeti program szellemiségét továbbörökítve, „kicsiben” szervezik meg a táskagyűjtést. Az akció szíve és lelke pedig Lenkovics Nikolett főtörzsőrmester, vezénylő altiszt és Horváth Mónika honvédelmi alkalmazott volt. A katonák nem szerettek volna más babérjaival ékeskedni, ám úgy gondolták, hogy azok a termékek, amelyeket ezekbe a táskákba tesznek, mindig jól jönnek.

Mielőtt meghirdették egymás között a jótékonysági akciót, keresniük kellett egy megbízható fogadó felet is, ahol biztosan jó kezekbe kerülnek a táskák. A megoldás Szabó Mónika, a Magyar Vöröskereszt győrladaméri alapszervezetének elnöke lett, aki magára vállalta a szervezés logisztika részét. A megbeszélést követően közzétették a 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj katonái között, hogy miket lehet hozni, a felhíváshoz sokan csatlakoztak.

Az összefogásnak köszönhetően mindegyik táskába jutott bőségesen tisztálkodó- és pipereszer, valamint az intim higiéniát elősegítő termékek is. Sokan még napjainkban sem hiszik el, hogy igenis élnek hazánkban olyan nők, akiknek ezekre az alapvető termékekre sem telik.

A táskákat nemrég adták át, Szabó Mónika, a Magyar Vöröskereszt győrladaméri alapszervezetének elnöke örömmel vette át az adományt, és megköszönte a győri területvédelmi zászlóalj katonáinak segítségét. Segítségével a Vöröskereszt a megfelelő helyre juttatja majd el a táskákban rejlő kincseket.