Címke: megemlékezés
Hirdetés
Győr+ 2021.03.30.

Boldog Apor Vilmos vértanúhalála

Boldog Apor Vilmos püspököt 76 évvel ezelőtt, 1945. március 30-én érte halálos lövés, miközben a győri asszonyokat, lányokat mentette az orosz katonák elől.

Győr+ 2021.03.23.

Koszorúzás a lengyel-magyar barátság emlékművénél

Március 23-a, a lengyel-magyar barátság napja. Pontosan 15 évvel ezelőtt, 2006. március 23-án Lech Kaczynski, akkori lengyel elnök és Sólyom László magyar köztársasági elnök közösen avatták fel Győrben, a Lengyel-Magyar Barátság Emlékművét, a Bem téren. Kedden, az évfordulón, szűk körben koszorúzták meg a lengyel és a magyar nemzet összetartozását jelképező emlékművet városvezetők, politikusok és lengyel kisebbség képviselői.

Győr+ 2021.03.23.

A Mágusra emlékeztek

Ma lenne 80 esztendős az ETO és a magyar válogatott korábbi legendás vezetőedzője, Verebes József, a Mágus. Ez alkalomból az ETO stadion lábánál található emléktáblánál emlékeztek meg a klub képviselői.

mti 2021.02.25.

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

A koronavírus-járvány miatt a kommunizmus áldozatainak mai emléknapján is jellemzően online programokat tartanak. Az interneten közvetített konferenciákon, kisfilmekben, plakátokon emlékeznek a kommunista rendszer áldozataira, akiknek a száma elérheti az egymilliót: ennyi ember vesztette életét kivégzés, éhínség miatt vagy kényszermunkatáborban.

Győr+ 2021.02.17.

Szük Ödön emléke nem halványul

Nem sok ember él Győrben – a legfiatalabbakat leszámítva –, aki ne ismerte volna Szük Ödönt, a Kisalföld Pro Urbe Díjas fotósát, aki jellegzetes táskájával minden eseményen jelen volt, a köztes időben pedig a várost járta fotós témák után kutatva.

Havassy Anna Katalin 2021.01.25.

Tizenhét éve nem hisszük el…

Tizenhét éve, minden év január 25-én arról mesélünk, hogy volt egy nagyszerű győri srác, egy kiváló labdarúgó, akit az élet elvett a családjától és a sporttársadalomtól. Írunk, emlékezünk, de a kérdés továbbra is az: miért kellett ennek így lennie?

Havassy Anna Katalin 2021.01.19.

Tizenhat éve nem látjuk már a mosolyt

Viharos gyorsasággal peregnek az évek. Annak is tizenhat esztendeje már, hogy a mindig mosolygó kézilabda klasszis, az ETO egykori játékosa, a Dunaferr edzésére indulva halálos autóbalesetet szenvedett. Tizenhat éve nem felejti a magyar sportélet és a kézilabda-társadalom.

Győr+ 2021.01.12.

A doni áttörés áldozataira emlékezünk

Hetvennyolc éve, 1943. január 12-én kezdődött meg a doni áttörés, amely a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiáját, több mint százezer katona halálát jelentette…

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat