Hirdetés
Címke: megemlékezés
Hirdetés
Győr+ 2019.11.12.

89 éves lenne Török István

Az 1956-os forradalom győri eseményeinek kiemelkedő alakja volt. Az emigrációból az amnesztia reményében tért haza, ehelyett letartóztatták, majd kivégezték. Török Istvánra születésének 89. évfordulóján emlékezett a város.

Hajba Ferenc 2019.11.10.

Az elmúlás méltóságának is vannak szabályai

A mindenszentek, a halottak napja az érzelmi emlékezések ünnepe. Már nem élő szeretteinket idézzük meg ilyenkor. A virágtalan hétköznapokon azonban pátosz és keserűség nélkül is gondolnunk kell az elkerülhetetlen halálra. Életünkben mindannyiunknak dolga van a halálunk utáni idővel. Dr. Ladotsy Gézával, a Jószív Temetkezési Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatójával, az Országos Temetkezési Egyesület alelnökével most a temetkezési helyekről, a sírhelyek megváltásáról beszélgetünk.

Havassy Anna Katalin 2019.11.10.

Tíz éve ment kislánya után a kiváló kapus

A német labdarúgó válogatott és a Hannover kapusa, Robert Enke 10 éve, ezen a napon vetett véget önként az életének. Azóta sem felejti senki a súlyos depresszióban szenvedő kapus emlékét, akinek felesége mára a kitartás és az erő egyik példaképe lett.

MTI 2019.11.10.

Grace Kelly 90 éve született

Kilencven éve, 1929. november 12-én született Grace Kelly Oscar-díjas amerikai filmszínésznő, akinek élete is egy tündérmesébe illő filmre hasonlított, hiszen filmcsillagból lett valódi, monacói hercegné.

Havassy Anna Katalin 2019.11.08.

Isten és ember szolgálatában

A magyar zeneszerző, karnagy és kiváló egyházzenész, Halmos László 110. születésnapjára egész napos konferenciával és egyházzenei áhítattal emlékeznek november 9-én. Az esemény ötletgazdája és főszervezője Katona Tibor, a Palestrina Kórus karnagya, a Halmos-örökség lelkiismeretes ápolója.

MTI 2019.10.31.

Teremtsünk békességet a lelkünkben

Sokkal nagyobb gondot kellene fordítanunk arra halottak napján, hogy békességet teremtsünk a lelkünkben, mert tele vagyunk szorongással - mondta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke Kozma Imre atya az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Havassy Anna Katalin 2019.10.31.

Kívül ősz, belül tavasz

Halottak napja alkalmából rendezett megemlékezést és koszorúzási ünnepséget a győri önkormányzat a nádorvárosi köztemetőben csütörtökön.

Borbély Martina 2019.10.18.

Staféta a hősök és áldozatok emlékére

Már 17. alkalommal szervezte meg a Magyar Nemzetőrség Török István Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége, a győri önkormányzat, a Győri Öregcserkész Baráti Kör és a Vitézi Rend a Győri Stafétát.

Győr+ 2019.10.04.

A vértanúkra emlékeztek

A város a hagyományokhoz híven a Batthyány téren felállított Batthyány-emlékoszlopnál tartotta a hősök előtt tisztelgő koszorúzási ünnepségét.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat