Címke: Magyar Táncfesztivál
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2024.05.23.

Rabul ejt a ritmus és a tánc szépsége Győrben

Ritmustól fűtött lesz a június, a minőségi művészet megkerülhetetlen mulatsága tüzet szít a lelkünkben, széttáncolhatjuk a cipőnket, hisz június 19-e és 23-a között érkezik a XIX. Magyar Táncfesztivál a Győri Balett rendezésében. A jubileum előtti évben is tartalmas a programfüzet, maradandó előadásokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt a táncvilág hazai ünnepe.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.23.

Velekei László: óriási energiák szabadultak fel a táncfesztiválon!

Nem csak a tánc miatt van állandó mozgásban a Győri Balett, hanem azért is, mert a társulatnál utazást utazás követ, mellette pedig a Magyar Táncfesztivál megálmodóiként és házigazdáiként is csúcsteljesítményt nyújtanak. Velekei László együtt lüktet az együttessel, élete a tánc, szenvedélye a balett, és a második családja a csapata. A Győri Balett direktorát nemrégiben nagy megtiszteltetés érte, erről, és az idei táncfesztivál sikereiről is kérdeztük.

Földvári Gabriella 2023.06.20.

Újra színpadon a Győri Balett egyik alapítótagja

Zsúfolásig telt nézőtér előtt lépett színre Bombicz Barbara, az általa készített Lelkem teste című megható árnyjátékban a XVIII. Magyar Táncfesztivál keretében, a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy termében.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.15.

Varázslatos, vicces és valódi!

Nem csak a gyerekek, a felnőtt közönség is izgatottan várta, hogy a Győri Balett bemutassa a Maszkabál folytatását. A darab ugyanis elsöprő sikert aratott, ahogy a második rész is, melyet a Magyar Táncfesztiválon, szerdán láthatott először a közönség. A táncosok ezúttal az erdőbe invitálták a legkisebbeket, ahol Gryllus Vilmos fülbemászó dallamai által életre kelt a környezet. A bemutatón a rendezővel, Csepi Alexandrával és Gryllus Vilmossal beszélgettünk.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.13.

Táncoljunk napokig, és egy életen át!

Hétfőn este a Szlovák Nemzeti Balett lenyűgöző előadása nyitotta a XVIII. Magyar Táncfesztivált. A tánc minden műfajából merít a nagy hagyományokkal bíró rendezvény, mely évek óta példázza azt a tényt, amit mi győriek egyébként is tudunk: ha a Győri Balett valamibe belevág, az sikerre van ítélve.

P. Csapucha Adrienn 2023.05.24.

Kocsis Enikő és Fitos Dezső: a saját gyereked mindig kemény dió!

A tehetséggondozás hosszú évek óta a szívügyük, de talán azt álmukban sem gondolták, hogy kislányuk Rozi is ilyen szenvedéllyel veti bele magát a tánc mesterségbe. Kocsis Enikő és Fitos Dezső ifjú gyermeke az alkotópár legújabb darabjában is feltűnik. A cserfes Roziról, de a hamarosan a győri táncfesztiválon is látható Taven Baxtale!-ról is kérdeztük a művészeket.

P. Csapucha Adrienn 2023.05.19.

Tündökölhet a tánc Győrben, júniusban jön a Magyar Táncfesztivál

Június 12-e és 16-a között rendezi a Győri Balett a XVIII. Magyar Táncfesztivált. Tündökölhet a tánc városunkban, fantasztikus együttesek, kiváló tehetségei hozzák el színvonalas produkcióikat Győrbe. A részletekről pénteken számoltak be a szervezők a színház Csillárszintjén.

Hirdetés