Címke: kerékpározás
Hirdetés
Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.01.31.

Győrben télen is népszerű a bringázás

Aki szeret két keréken közlekedni, annak télen se kell lemondania a bringázásról. Ezt mondta a Győr+ Médiának a város egyik népszerű kerékpáros boltjának ügyvezető-tulajdonosa. Bucsi Péter kiemelte, ebben az időszakban más időjárási és útviszonyok várnak a biciklisekre, amikre fel kell készülni. Magunkat és kerékpárunkat is alakítani kell a téli közlekedéshez, így lehet igazán élvezetes a tekerés, a hideg évszakban. A szakember szerint nem csökken a kerékpárok iránti kereslet, egyre többen akarnak minőségi járgánnyal biciklizni, Győrben is.

Molnár Zsuzsanna 2023.09.25.

Győr és térségének természeti értékei kétkeréken

A Győr+Este egy korábbi adásában megismerkedhettünk Laposa Tiborral. Akkor kiderült, hogy hogyan lett belőle okleveles kerékpártúra vezető, idegenvezető, és hogy hogyan választja ki az úti célokat.

Győr+ Rádió 2023.07.24.

Kétkeréken a Balti-tengerig

Kiss Márton még sosem járt a tengernél. Se vonattal, se autóval, biciklivel pedig pláne nem. Egészen július elejéig, amikor is 12 nap tekerés után megérkezett a Balti-tengerhez. Útja során nagyon sok kedves emberrel találkozott, és rengeteg élménnyel gazdagodott.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2023.05.24.

Sokakat vonzott a bringás reggeli

Ragyogó napsütés, finom reggeli, élőzene, szervíz és kedves fogadtatás várta a győri kerékpárosokat a Dunakapu téren. A Magyar Kerékpáros Klub területi szervezete által rendezett „Bringás reggeli” sokadjára is rengeteg embert megmozgatott.

Nagy Roland 2023.04.26.

Spíler – A vendég: Szabó Konrád BMX versenyző

Szabó Konrád éveken át a legjobb magyar BMX-es volt, itthon megnyert mindent, így később már csak külföldi versenyeken indult. Saját, az országban egyedülálló bringapályáját Győrszentivánon építette meg, ma mentorként itt foglalkozik a fiatal tehetségekkel.

Győr+ 2023.04.26.

A klasszikus bringák a legnépszerűbbek

Nincs nagy változás a kerékpáros trendekben az előző évekhez képest. Ezt mondta a Győr+ Médiának az egyik népszerű bringaszaküzlet tulajdonosa.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.06.

Bringabarát Győr: új kerékpárutak több mint fél milliárdból

Közel 550 millió forint uniós forrásból bővült a kerékpárút-hálózat Győrben. A február végén zárult projekt célja az volt, hogy tovább bővítse a város kerékpárút-hálózatát, amivel biztonságosabbá válik a biciklis közlekedés, valamint újabb forgalomcsillapított övezettel bővüljön Győr. A fejlesztés több városrészt is érintett: a Tatai úton, a Régi Szentiváni úton, a Reptéri úton, a Kodály Zoltán úton, a Kunszigeti úton és az 1301-es út mellett is készült új kerékpárút. A projektnek hála, még bringabarátabb lett a város, ahol egyre többen közlekednek napi szinten két keréken.

Földvári Gabriella 2022.12.01.

Újabb kerékpárutat adtak át

Az elmúlt időszakban Győrben nyolc helyszínen összesen 7,5 km kerékpárút épült vagy újult meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásában, mintegy 550 millió forintból. Csütörtökön Bácsán 290 méteres új kerékpárutat avattak fel ünnepélyes keretek között.

Ficsór Dávid 2022.08.20.

Felavatták a gyönyörű kaput

Magyarország születésnapján felavatták azt a faragott kaput, mely a Győrt Pannonhalmával összekötő kerékpárút felett ível át a győrújbaráti bekötő út magasságában.

Hirdetés