Sokakat vonzott a bringás reggeli

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea
2023.05.24. 12:26

Ragyogó napsütés, finom reggeli, élőzene, szervíz és kedves fogadtatás várta a győri kerékpárosokat a Dunakapu téren. A Magyar Kerékpáros Klub területi szervezete által rendezett „Bringás reggeli” sokadjára is rengeteg embert megmozgatott.

Tömböly Tamás, a Magyar Kerékpáros Klub győri vezetője a Győr+ Médiának elmondta:

„Igazi bringás ünnepen vehettek részt, akik ma eljöttek. Öröm volt látni, hogy mindenki jól érezte magát. Már hajnali négytől melegítettük a kemencét, mert a Pedró Pékség langallót készített, természetesen frissen sütve. Lehetett kóstolni házi lekvárral megkent ropogós kenyeret vagy müzliszeletet, valamint vizet és üdítőt is kaptak a kerékpárosok. Már kora reggel élőzenével vártuk az érkezőket, volt bringaszervíz, a rendőrök pedig kávéval kínálták az érkezőket. Ezen túl tájékoztatást kaphattak a biztonságos lakatokról és a bringázáshoz szükséges felszerelésről. Az idei első „Bringás reggeli” célja a kerékpáros lét népszerűsítése, szeretnénk felhívni a figyelmet a biciklizés hasznosságára, környezetbarát használatára. Jó lenne, ha a családok felfedeznék az együtt kerekezés varázsát, átéreznék természetközeliségét.”

Az iskolába igyekvő fiataloknak is tetszett a reggeli program. Piukovics Nándor úgy fogalmazott: „Itt mindenki nagyon barátságos, szépen süt a nap, jó a zene és még a bringát is átnézik.”

Baranyai Zsófia azért szeret kerékpározni, mert így kevesebb idő telik utazással, mintha busszal járna. Márk Olivér szerint is bringával a legegyszerűbb eljutni bárhová, ráadásul nem szennyezi a környezetet. 

Elkerekeztek a Dunakapu térre a Csanaki Tekergők is. Bajnok Józsefné és Korsós Jánosné először vettek részt a rendezvényen. Különösen annak örültek, hogy átnézték a biciklijüket, mert a Balaton körbekerülésére készülnek. Szerencsére mindent rendben találtak, most már nyugodtan nekivághatnak a túrának.

TV-s szerkesztő: Németh Borlárka