Címke: idős
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.04.26.

Kortalan hagyományőrzés a Duna mentén

A győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény és a somorjai Domov Seniorov Ambrózia Idősek Otthonának lakói és munkatársai találkozhattak egy uniós pályázatnak, az Interreg VI-A Magyarország–Szlovákia Program Kisprojekt Alapjának (HUSK/SPF/2301/3.2/127) köszönhetően.

Győr+ 2024.02.12.

A napokban érkezik a 13. havi nyugdíj

A napokban érkezik a 13. havi nyugdíj. Februárban a nyugdíjasok az alapnyugdíjukkal együtt átlagosan több mint 460 ezer forintot kapnak kézhez. Csak a 13. havi nyugdíjra 449 milliárd forintot különítettek el az idei költségvetésben. Magyarországon a lakosság negyede idős ember, így mintegy 2 és félmillióan jogosultak nyugdíjra.

Győr+ 2023.10.19.

EFI: ingyenes mozgásprogramok

A Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ az aktív és az idősebb korosztályra, valamint krónikus betegekre irányuló egészségfejlesztési tevékenységének keretében ingyenes, közösségi mozgásprogramokat kínál a járási lakosságnak.

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2023.06.15.

Idősen is jogtudatosan!

Egy előadás-sorozat utolsó állomásaként „Idősen is jogtudatosan” címmel pódiumbeszélgetést rendeztek a győri campus jogi karán csütörtökön. A rendezvényre elsősorban a szépkorúakat várták, akik szakemberektől kaphattak átfogó információkat. Az eseményen elhangzott, hogy melyek a leggyakoribb idősek ellen elkövetett bűncselekmények, illetve, hogy hogyan védekezhetnek az érintettek mindezek ellen, de szó esett arról is, mi a teendő, ha már megtörtént a baj.

MTI 2023.02.09.

A győri idősekhez is megérkezik a dupla nyugdíj

Vannak akik már kézhez kapták a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én, pénteken érkezik az utalás. Mindez több mint 2,4 millió állampolgárt érint, a februári járandóságok teljes összege pedig meghaladja a 935 milliárd forintot - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

J. Kovács Andrea 2023.01.23.

Farsangi mulatság fánkkal és sok zenével

Nehéz időszak volt az elmúlt két év az idős embereknek, a kényszerű bezártság különösen megviselte őket. Vajon mire számíthatunk idén, milyen programokat szerveznek az otthonok lakóinak és a nyugdíjasklubokba járóknak? – erről kérdeztük Kányai Róbertet, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatóját.

Németh Boglárka 2022.04.06.

Fogyasztóvédelmi kisokos nyugdíjasoknak

Sok veszély fenyegeti a fogyasztókat a piacon. A nyugdíjasokra, akik kevesebb helyről tudnak tájékozódni, még több veszély leselkedik, főleg, ha az internetről vagy katalógusból rendelnek, illetve ha későn döntenek úgy, hogy a vásárolt terméket visszacserélnék, vagy esetleg vissza szeretnék küldeni.

Hirdetés