Címke: Hölgyvilág
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.12.03.

Lopjunk be újdonságot az ünnepekbe!

Az adventi időszak, majd az ünnep is a lélek megtisztulásáról, a szeretetről szól. Sok nő azonban teherként, kihívásként éli meg ezeket a heteket. Idén változtassanak ezen! Először is önmagunkban teremtsük meg a lelki békénket, önmagunkkal tisztázzuk, mi mire is vágyunk igazán.

J. Kovács Andrea 2023.04.22.

Zsuzsanna és a halak

Thomas Mann szerint hal van mindennap, de fogás nincs. Ám ha Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsannán múlik, akkor mindennap van fogás is. A Sporthorgász Egyesületek Győr Moson Sopron Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke szenvedélyes sporthorgász. Civilben a Széchenyi-egyetem docense, élelmiszermérnök és közgazdász.

Földvári Gabriella 2023.02.26.

Böjtölni csak lassan, fokozatosan kezdjünk

Elkezdődött a húsvéti nagyböjt, érdemes így tél végén, tavasz elején megtisztítani a szervezetünket a salak- és méreganyagoktól. Idén február 22-től, hamvazószerdától április 8-ig, nagyszombatig tart a böjti időszak. Horváth Anna dietetikust kérdeztük arról, hogyan is érdemes böjtölni.

Győr+ 2023.02.04.

Központban a nemek közötti egyenlőség

Az ENSZ Fenntarthatósági Fejlődési Céljaihoz is illeszkedik az a panelbeszélgetés-sorozat, amely a győri Széchenyi István Egyetem szervezésében a nemek közötti egyenlőség témáját járja körül külső előadók meghívásával. Az első rendezvényen a távmunka jelentette kihívások és tapasztalatok kerültek terítékre.

Havassy Anna Katalin 2022.12.17.

Ne szégyellje kellemetlen tüneteit, keresse fel orvosát!

A méhnyakrákszűrés témakörében tovább haladva most egy a nők életében gyakran előforduló problémáról, a méhszájsebről beszélgetünk állandó szakértőnkkel, dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvossal.

Havassy Anna Katalin 2022.11.26.

Életet menthet a rendszeres méhnyakrákszűrés!

Egy éve már, hogy a Négyszemközt a nőgyógyásszal rovatunkban fontos, a nőket leginkább érintő témákat dolgozunk fel állandó szakértőnkkel, dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvossal. Most a méhnyakrák témakörébe kezdünk bele, amely roppant fontos és meglehetősen összetett. Tartsanak velünk, mert ezeket az információkat mindenkinek tudnia érdemes!

Havassy Anna Katalin 2022.10.31.

Emlőszűrés: ne keressünk kifogásokat!

Október a mellrák elleni harc hónapja, amikor világszerte komoly kampányokat folytatnak azért, hogy minél több nőhöz eljusson az üzenet: az emlőszűrés éppoly fontos, mint a többi szűrővizsgálat. Dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvossal a részletekről beszélgettünk.

Havassy Anna Katalin 2022.09.30.

Kalauz kismamáknak: út a szülőszobáig

A terhesgondozás témakörét már elkezdtük a múlt hónapban, most pedig azzal folytatjuk, hogy a terhesség megállapítása után milyen vizsgálatok várnak a kismamákra, míg végül eljutnak a szülőszobába és világra hozhatják gyermeküket.

Havassy Anna Katalin 2022.09.05.

Kalauz kismamáknak: a terhesgondozás első lépései

Egy nőben ezernyi kérdés kavarog a terhességet illetően. A biztonságot és a legtöbb választ a választott orvos adhatja, aki végig kíséri majd a várandóságon. Az előzetes kiigazodásban ismét dr. Börzsönyi Ágnes, szülész-nőgyógyász szakorvos segít.

Győr+ 2022.09.03.

Kakeibo, a japán spórolási technika

Magyarul akár háztartásikönyv-vezetésnek is nevezhetnénk, az Instagramon terjedő legújabb őrületet, a Kakeibo japán spórolási módszert. Ennek lényege, hogy egy speciálisan erre a célra kitalált noteszbe írhatjuk a bevételeinket és kiadásainkat.

Hirdetés