Címke: Hölgyvilág
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2022.09.30.

Kalauz kismamáknak: út a szülőszobáig

A terhesgondozás témakörét már elkezdtük a múlt hónapban, most pedig azzal folytatjuk, hogy a terhesség megállapítása után milyen vizsgálatok várnak a kismamákra, míg végül eljutnak a szülőszobába és világra hozhatják gyermeküket.

Havassy Anna Katalin 2022.09.05.

Kalauz kismamáknak: a terhesgondozás első lépései

Egy nőben ezernyi kérdés kavarog a terhességet illetően. A biztonságot és a legtöbb választ a választott orvos adhatja, aki végig kíséri majd a várandóságon. Az előzetes kiigazodásban ismét dr. Börzsönyi Ágnes, szülész-nőgyógyász szakorvos segít.

Győr+ 2022.09.03.

Kakeibo, a japán spórolási technika

Magyarul akár háztartásikönyv-vezetésnek is nevezhetnénk, az Instagramon terjedő legújabb őrületet, a Kakeibo japán spórolási módszert. Ennek lényege, hogy egy speciálisan erre a célra kitalált noteszbe írhatjuk a bevételeinket és kiadásainkat.

J. Kovács Andrea 2022.08.03.

A legtökéletesebb táplálék

Augusztus elseje az anyatejes táplálás világnapja, az első hét pedig a szoptatás népszerűsítéséről szól. Nem vitás, az anyatej a legegészségesebb táplálék a kisbabának. De hogyan vélekednek a szoptatásról maguk az édesanyák? Erről kérdeztünk két kismamát.

Havassy Anna Katalin 2022.06.11.

A természet a nők oldalán áll

A női lét csodái mellett kár tagadni, hogy vannak nehézségei is. Ki ne érezte volna már a menstruáció előtti idegességet, a görcsös fájdalmat, vagy az erős vérzést?! Bár számos gyógyszert fejlesztettek ki a szakemberek, a természet is tartogat sok-sok segítséget. Erről beszélgettünk dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvossal.

Havassy Anna Katalin 2022.03.26.

Fontos, hogy felismerjük az endometriózist!

Négyszemközt a nőgyógyásszal rovatunk februári számában kezdtünk el foglalkozni az endometriózis témájával, amely egyre több hölgyet érint. Beszélni kell róla, hogy minél előbb meglegyen a diagnózis és a megfelelő terápia is. Ahogy eddig mindig, most is a Győr+ Média szakértője, dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos segít jobban megérteni a rejtélyes betegséget.

Havassy Anna Katalin 2022.02.20.

Endometriózis: sokakat érinthet a rejtélyes betegség

Akinek görcsölt már menstruációkor a hasa, biztos hogy bevillant: ugye nem endometriózisom van?! Egyre többet hallani erről a betegségről és könnyen lehet, hogy ismeretségi körünkben is van, akit érint. Dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos, a Győr+ állandó szakértője visz minket közelebb a témához.

J. Kovács Andrea 2022.02.20.

Édes bűvölet

Van, aki már ötéves korában tudja, mi szeretne lenni. Van, akiben később érik meg a hivatás. Czingerné Németh Adrienn két felnőtt gyermek édesanyjaként és huszonkét év biztos egzisztenciát nyújtó munka után úgy érzi, most talált rá.

Földvári Gabriella 2022.02.19.

Egyedi stílus és kapszulagardrób

Komáromi Mónika stílusos személyiségfejlesztőt kértük meg, segítsen eligazodni a tavaszi divatirányzatok között és mutassa be az ideális kapszulagardrób-összeállítást.

Havassy Anna Katalin 2022.01.23.

Évente egyszer mindenki keresse fel nőgyógyászát!

Az új esztendőben általában mindenki elhatároz valamit, amit igyekszik betartani. Mi is tennénk egy javaslatot: ha eddig nem lett volna rendszeres, akkor fogadjuk meg, hogy 2022-től évente egyszer elmegyünk nőgyógyászhoz. Önmagunk és szeretteink érdekében is!

Hirdetés