Címke: helyi fejlesztés
Hirdetés
Győr+ 2022.07.10.

Startupkonténerek a Széchenyi-egyetemen

Változatos eszközökkel segíti a kutatói, hallgatói innovációkat és a startup-ökoszisztéma építését a Széchenyi István Egyetem. Az intézményben összpontosuló tudás és kreativitás eredményeként már eddig is számos startup és spinoff cég jött létre. A támogató közegre jellemző az a kezdeményezés, amellyel az egyetem a fiatal vállalkozások infrastrukturális nehézségein segít. A győri kampuszon három konténert telepítettek, amelyekben három cég talált otthonra.

MTI 2022.04.17.

1,3 milliárd forintos bővítés a Tutti-nál

Mintegy 1,3 milliárd forintból kapacitás- és anyagbiztonság-növelő beruházásokat végzett a Tutti Élelmiszeripari Kft. - tájékoztatta a rábapatonai székhelyű vállalat az MTI-t.

Győr+ 2022.03.20.

Sikerrel nyitott a győri Padlásszínház

Több mint két évtizednyi szünet után lekerült a lakat a Czuczor utcai Padlásszínházról. Szombattól ismét nézők töltötték meg a tetőteret, melyet néhány éve felújítottak, a helységet klimatizálták, fűtését korszerűsítették. A Győri Tavaszi Fesztivál keretén belül az első premieren a Győri Nemzeti Színház művésze, Karácsony Gergely “152 lépés Auschwitz felé” című, a kaposvári Kaleidoszkóp VersFesztiválon díjat nyert, katartikus előadását láthatta a nagyérdemű Nagy Márk rendezésében.

Zombai-Kovács Ákos 2021.09.13.

Közel fél kilométeren újult meg a Zöld utca

Közel fél kilométer hosszan teljesen megújult a szabadhegyi Zöld utca, mintegy 160 millió forintból modernizálták a forgalmas, de az elmúlt időszakban elhasználódott kopóréteget.

Garamvölgyi Imre 2021.08.30.

Gyorsabb, biztonságosabb csomagfeldolgozás

A vidéki depók közül elsőként Győrben helyezett üzembe a Magyar Posta automata csomagszortírozó rendszert. A megközelítően 200 milliós beruházással a posta logisztikai infrastruktúra fejlesztési programja új mérföldkőhöz érkezett, megkezdődött ugyanis a ingatlanfejlesztések után a depóhálózat gépesítése is. Az új berendezést hétfőn adták át Ménfőcsanakon.

Földvári Gabriella 2021.07.16.

Győr kiemelt szerepet kap az állami finanszírozásokból

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárával tartott közös sajtótájékoztatót péntek az épülő Győri Vízi Élményparknál.

Földvári Gabriella 2021.07.13.

A Nefelejcs köz a lehetőségek tere

Kedden adták át a felújított Nefelejcs közt, amely ezentúl egy belvárosi találkozási pontként, kulturális-közösségi térként funkcionál majd.

Zombai-Kovács Ákos 2021.07.12.

Turbókörforgalom épül a Tatai úton

Újabb turbókörforgalom épül Győrben, a munkálatokat hétfőn meg is kezdte a kivitelező. A Tatai úti csomópontban 15 éve adták át a körforgalmat, de az egyre erősödő forgalom hamar kinőtte azt, ezért most bővítik. A város legújabb turbókörforgalma nagyobb lesz, mint nádorvárosi köztemető mellett lévő, külső átmérője meghaladja majd a 60 métert. Nem csak a körforgalmat fejlesztik, de összesen 1300 méter hosszan a 81-es főutat és a Tatai utat is kétszer, kétsávosra bővítik.

Zombai-Kovács Ákos 2021.07.05.

Vizit után gyors megoldás Marcalvárosban

Néhány héttel ezelőtt zajlott a Polgármesteri vizit terepen Marcalváros kettőn, ahol a megvalósult fejlesztések mellett néhány problémára is felhívták a polgármester és az önkormányzati képviselő figyelmét. Ilyen volt például, hogy gyalogutak hiányoznak az Illyés Gyula utcai nagy parkolóból és néhány pad is jó szolgálatot tenne a városrész legnagyobb boltja mellett. Nos a hiányzó fejlesztések azóta már meg is valósultak, az üzletnél a pihenést és az árusítást is padok segítik, míg az Illyés Gyula utcában több mint 1 millió forintból, két vadonatúj gyalogjárda épült.

Hirdetés