Hirdetés

1,3 milliárd forintos bővítés a Tutti-nál

Fotó: tutti.hu
MTI
2022.04.17. 08:53

Mintegy 1,3 milliárd forintból kapacitás- és anyagbiztonság-növelő beruházásokat végzett a Tutti Élelmiszeripari Kft. - tájékoztatta a rábapatonai székhelyű vállalat az MTI-t.

Hirdetés

A cég a fejlesztéshez 468,07 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott, a fennmaradó részt önerővel és hitellel egészítették ki.    

A beruházással 53 százalékkal, 4000 négyzetméterre növelték a raktárterületet, a termelési területet pedig 27 százalékkal, 2800 négyzetméterre bővítették, így közel 30 százalékkal emelték a gyár kapacitását.    

Hirdetés
Az élelmiszerbiztonság javítása érdekében egyszerűsítették az anyagáramlási folyamatokat, új berendezésekkel modernizálták a fémdetektálást, emellett csökkentették a gyártott porok kereszt-szennyeződésének lehetőségét egy új központi porelszívó berendezés telepítésével.    

Az új raktár építése során modern szigetelési és épületgépészeti megoldásokat alkalmaztak, amelyekkel alacsony energia igényű épületet alakítottak ki.    

A Tutti Élelmiszeripari Kft. a fejlesztéssel dolgozói létszámát is növelte: míg 2019-ben, a beruházás előtt átlagosan 109 embert foglalkoztatott, addig jelenleg 131-et.    

A cég a Győrhöz közeli Rábapatonán mintegy kétezer termék gyárt, főként instant kakaós italporokat, fagylaltporokat, kakaóporokat, kávéitalporokat, kávéspecialitásokat, vitaminnal és ásványi anyaggal dúsított italporokat, fehérje tartalmú italporokat, étrendkiegészítőket, kapszulákat és tablettákat.    

A cég árbevétele tavaly 5,6 milliárd forint volt, amelyből 1,8 milliárd forint exportból származott. A nyilvános céginformációs adatok szerint árbevétele tavaly közel egymilliárd forinttal nőtt 2020-hoz képest.  Adózott eredménye 2020-ban 623 millió forint volt.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #helyi fejlesztés |
likeold
a fb oldalunkat