Győr kiemelt szerepet kap az állami finanszírozásokból

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Földvári Gabriella
2021.07.16. 21:21

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárával tartott közös sajtótájékoztatót péntek az épülő Győri Vízi Élményparknál.

A Modern Városok Program keretében készülhet el a Győri Vízi Élménypark, a munkálatok januárban kezdődtek a befejezési határideje 2023 tavasza. A fejlesztés során egy modern, a győriek és az ide látogatók számára is vonzó élményfürdőt alakítanak ki a régi strand területen, amelyhez Magyarország Kormánya 21,3 milliárd forintot biztosít. A munkálatok már gőzerővel zajlanak.

„Győr kiemelt szerepet kap az állami finanszírozásokból, erre jó példa a vízi élménypark is, de emellett számos nagy beruházás zajlott és zajlik a városban és tervekből sincs hiány” – emelte ki Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hangsúlyozta, a járvány sem tudta megakadályozni sem Győrt, sem az országot, hogy gyarapodjon. Amikor elkészül a vízi élménypark, az országos léptékben is népszerű lesz. Győrt abban segítheti majd az új létesítmény, hogy a vitathatatlan ipari fellegvár státusz mellett a város turisztikai vonzereje is növekedjen.

„Nagy dolgok történetek az elmúlt években Győrben, és ez a jövőbenis így lesz” – emelte ki az államtitkár. Többek mellett három milliárd forintos fejlesztés zajlott a Xantus János Állatkertben, parkolóház létesült a kórház a mellett, megnyílt a felújított vásárcsarnok, és birtokba vehették az autósok a Győrt keletről elkerülő út utolsó szakaszát is, amely önmagában 25 milliárdos fejlesztés volt, valamint engedélyezési szakaszban van egy új Mosoni-Duna híd építése. A tervek között szerepel egy új mentőállomás építése, és az új kulturális negyed létrehozása. A gazdasági élet szereplői is fejlődnek, az Audi például egy 4 milliárdos beruházást indít, bővítve a szerszámgyárát.

Ha a térség összberuházásait nézem, akkor a kormányzás kezdetéhez képest 192 milliárdról 500 milliárdra nőttek a beruházások. Mindeközben a munkanélküliség 7 százalékról 1 százalékra csökkent” mutatott rá a politikus győri sajtótájékoztatóján.

A sajtótájékoztatón a Győr+ TV is forgatott.

Szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos