Változások a környéken

Megkezdődött az élménypark kivitelezése

Fotó: Városházi Sajtó
Győr+
2021.01.27. 09:17

Elkezdődött a munka a fürdő területén, ahol a Modern Városok Program keretében épül meg a Győri Vízi Élménypark és megtörténik a meglévő fürdőlétesítmény bővítése is. Az előkészítő munkák már zajlanak, s hamarosan az új létesítmény alapköve is a helyére kerülhet. A kivitelezés miatt azonban néhány változásra is számítaniuk kell a környéken közlekedőknek.

A jövő héttől a teljes építési terület körbekerítése megtörténik, ami azt is jelenti, hogy a napokban lezárják a Radó-szigetről érkező kis hidat, a Jedlik-híd alatti területet (itt sem lehet majd átközlekedni az alsó sétányra), a Rába Quelle épülete mögötti sétányt a Quelle épület vonalában, így nem lehet a Cziráky kapu felé sem közlekedni. A parkoló egy kis része egy ideig még használható lesz, de a parkoló és a fürdő közötti töltésen sem lehet közlekedni, csak a Pannon-Víz Zrt. épületét lehet megközelíteni.

A kivitelezési munkák miatt a területen található 136 fából 68 darab került kivágásra, amelyek helyett újonnan mintegy 110 lombos fát ültetnek majd, vagyis nem csak a kivágott mennyiség pótlása történik meg, hanem bővítik is a zöld területet. Nem csak a fürdőben, de a parkoló területén is sok lesz a zöldfelület (ahogy a mellékelt látványterven is látható).

Az említett lezárások a következő két hétben fokozatosan történnek meg, majd a kivitelezés végéig fenn is maradnak. Kérjük a közlekedők türelmét. – olvasható a Városháza sajtóközleményében.