Hirdetés
Győr-Szabadhegy

Közel fél kilométeren újult meg a Zöld utca

Fotó: O. Jakócs Péter
Zombai-Kovács Ákos
2021.09.13. 12:44

Közel fél kilométer hosszan teljesen megújult a szabadhegyi Zöld utca, mintegy 160 millió forintból modernizálták a forgalmas, de az elmúlt időszakban elhasználódott kopóréteget.

Hirdetés

Az érintett 443 méteren bővítették a parkolási feltételeket és a csapadékvíz elvezetési rendszert is felújították. A környéken élők számára létfontosságú fejlesztés egy sikeres TOP-projekt keretében valósult meg. A beruházást a polgármester, Győr két országgyűlési képviselője és a körzet önkormányzati képviselője adták át hivatalosan.

„Megígértük, hogy rendbe tesszük a forgalmas Zöld utca egy szakaszát, a Jereváni és a Szőnyi Márton utcák között, meg is csináltuk és bátran állíthatom, hogy nagyon szép lett” – mondta a Győr Plusznak dr. Dézsi Csaba András.

Hirdetés

„Tudjuk, látjuk, hogy a kerékpárút még hiányzik, de most erre volt elég az elnyert TOP-os forrás, egy másik projekt keretében azt is megcsináljuk, türelmet kérek az itt lakóktól” – tette hozzá a polgármester.

Fotó: O. Jakócs Péter

Útburkolat újult meg, járdákat újítottunk fel és minimum 60-al több parkolóhely is létesült, ez nagyon fontos volt a környéken lakók számára” – fogalmazott Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

Mindig olyan fejlesztésekért lobbizok és szerzek hozzá forrást, ami az emberek életkörülményeit teszi jobbá és komfortosabbá, a Zöld utcai fejlesztés is ilyen” – emelte ki Kara Ákos országgyűlési képviselő.

Fotó: O. Jakócs Péter

Régi álom vált valóra ezzel a mintegy 160 milliós fejlesztéssel, kényelmesebben lehet közlekedni a beruházásnak hála, aminek mindenki örül” – hangsúlyozta Hajszán Gyula önkormányzati képviselő.

A Zöld utca komplex felújítása egy sikeres TOP-os programnak köszönhetően valósult meg Szabadhegyen, a polgármester ígérete szerint pedig hamarosan a kerékpárút is elkészül az érintett szakaszon.

Fotógaléria: O. Jakócs Péter

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri önkormányzat | #helyi fejlesztés |
likeold
a fb oldalunkat