Címke: hajléktalan-ellátás
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2024.01.12.

„Ilyenkor egy hívás akár életet is menthet!”

Kissé elszoktunk már a kemény fagyoktól, így érzékenyebben érintenek mindenkit a fagyok. Különösen igaz ez a fedél nélküliekre, akikre a Hajléktalanokat Segítő Szolgálaton kívül a Városrendészet Győr munkatársai is kiemelten figyelnek. Győrben aki kész elfogadni a segítséget, nem marad gondoskodás nélkül!

MTI 2024.01.08.

Hétfő este 8 órától életbe lépett a hideg idő miatti “vörös kód”

A hideg időjárás miatt hétfő este 8 órától életbe lépett az úgynevezett vörös kód, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Győr+ 2023.12.07.

Győr+ Angyalok – december 7.

Az angyalok tovább szárnyaltak, ezúttal az Eatrend vette fel a szárnyakat, és segített a hajléktalanszálló lakóinak, összesen 250 adag melegételt átadva.

Havassy Anna Katalin 2022.12.17.

Karácsonykor sem marad senki ellátatlanul

A hideg idő beköszönte mindenkit egyfajta aggodalommal tölt el. A hajléktalanoknak fizikálisan a tél a legnehezebb időszak, lelkileg pedig az advent és a karácsony. Győrben a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat mindent megtesz, hogy könnyebbé tegye a rászorulóknak ezt az időszakot. Nemes Gábor intézményvezetőt kérdeztük a részletekről.

Zombai-Kovács Ákos 2022.02.15.

Nyolcvan adag babgulyás a hajléktalanoknak

Folytatódott a hagyomány, idén is meleg étellel lepte meg a hajléktalanokat a győri Rotary. Húsz éve minden esztendőben, amikor a járványhelyzet megengedi, saját készítésű finomságot visznek a fedél nélkül élőknek.

mti 2021.07.07.

A szociális ellátásban is életbe lépett a vörös kód

Szerda reggel 8 órától péntek estig speciális eljárásrendet igénylő vörös kód van életben, mert a napi átlagos középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján, szerdán.

Hirdetés