Nyolcvan adag babgulyás a hajléktalanoknak

Fotó: Vig Norbert
Zombai-Kovács Ákos
2022.02.15. 13:45

Folytatódott a hagyomány, idén is meleg étellel lepte meg a hajléktalanokat a győri Rotary. Húsz éve minden esztendőben, amikor a járványhelyzet megengedi, saját készítésű finomságot visznek a fedél nélkül élőknek.

Hirdetés

A győriekhez idén a pannonhalmi rotarysok is csatlakoztak. 80 adag babgulyás volt a meglepetés menü, amit étteremben főztek, majd vittek el a hajléktalanokat segítő szolgálat Szarvas utcai nappali centrumába. A gulyás mellé almát, süteményt és sóletkonzervet is kaptak a rászorulók.

Tavaly a Covid-járvány miatt sajnos nem tudtunk jönni, de most ismét szívesen jöttünk a Szarvas utcai nappali centrumba, hogy egy kis örömet okozzunk a hajléktalanoknak” – mondta a Győr+ Médiának Tóth Virgil. A Rotary fő célkitűzése az elesettek és rászorulók segítése, ez az akció tökéletesen illik a missziónkba” – fogalmazott az elnök.

Én magam már 2014 óta jövök a győri rotarysokkal és segítek az ételosztásban, de maga a pannonhalmi klub hivatalosan most először van itt a Szarvas utcában” – emelte ki Balogh László. „Minden vendéghez szólunk egy jó szót, akár nevén is szólítjuk őket, egy napra legalább ők is érezzék úgy, mintha étteremben étkeznének” – hangsúlyozta a Rotary Club Pannonhalma 2020 elnöke.

Az elkészült babgulyás egy részét, 80 adagot itt osztunk szét, a másik felét pedig este mi magunk fogyasztjuk el fiainkkal, szeretnénk, ha ők is átéreznék, milyen jó segíteni a rászorulóknak, szeretnénk, ha később ők is azt az utat járnák be, mint mi, segítenének másokon” zárta szavait Balogh László.

A Rotary tervei szerint a jövőben is minden évben ellátogatnak majd a hajléktalanokhoz, hogy egy tál meleg étellel, süteménnyel és gyümölccsel segítsék a rászorulókat.

Galéria: Vig Norbert

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #hajléktalan-ellátás | #jotékonykodás |