Hirdetés
Címke: hagyomány
Hirdetés
JKA 2021.09.08.

Kisasszony napja

Szeptember 8. emberemlékezet óta kétszeresen is jeles napnak számít.

Ficsór Dávid 2021.09.04.

Látványos csatajelenetek a Lovas Nemzetőrök Napján

Számos rendezvény zajlik szombaton Győrben. Az egyik leglátványosabb a nyolcadik alkalommal életre hívott Győri Lovas Nemzetőrök Napja, melynek célja a hazaszeretetre és a honvédelemre való nevelés, valamint Győr 750-es jubileumának méltó megünneplése.

Ficsór Dávid 2021.09.04.

A kenyeret és a kézművességet ünneplik

Elkezdődött a Széchenyi téren a XIX. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozó. A hagyományoknak megfelelően megnyitóval vette kezdetét a csaknem 20 éves múltra visszatekintő rendezvényt.

MTI 2021.08.15.

Ezeket a kocsikat áldotta meg Erdő Debrecenben

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek megáldotta vasárnap, a Nagyboldogasszony ünnepén bemutatott mise után a Debreceni Virágkarnevál Szent Koronát ábrázoló és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére készült virágkocsiját az esztergomi bazilika mellett.

HAK 2021.06.27.

Szent László hagyománya ma is él!

A győri Szent László Napokat minden évben sokan várják, korosztálytól függetlenül. Szerencsére a koronavírus-járvány most nem szabott akadályt a megtartásához, így színes programokkal, vásári kavalkáddal és lovagkori kalandokkal várnak minden érdeklődőt a szervezezők, továbbra is.

Földvári Gabriella 2021.06.26.

Egy őszinte mesterség

Erdélyi Tibor ménfőcsanaki méhészmester is megnyitotta műhelyének kapuit a Kézművesek Világnapján, hogy betekintést nyújtson szeretett munkájába és a méhek titokzatos életébe.

Győr+ 2021.06.26.

Látványos, korhű felvonulással indult a Szent László Napok

Szombaton lehettek szemtanúi a látványos, jelmezes, korhű felvonulásnak azok, akik ott voltak a Szent László Napok nyitó eseményén. Színvonalas programok, a történelem megelevenedése vár az érdeklődőkre egész hétvégén!

Földvári Gabriella 2021.04.29.

Múltidéző: Uszoda épülhet a Cziráky téren

1930. április 29-én született döntés a győri uszoda felépítésére, Hajós Alfréd (1878-1955) kapta a megbízást. A létesítmény helyéül a Cziráky teret jelölték meg.

Győr+ 2021.04.25.

Búzaszentelő Ünnepséggel kezdődik az idei program

Több tízezer magyar gyermeknek és rászoruló családnak adományoz lisztet és egyéb élelmiszert a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program. A magyar gazdák jótékonysági programja most szombaton a Búzaszentelő Ünnepséggel vette kezdetét, mely a vajdasági Zentán került megrendezésre.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat