Címke: Görögország
Hirdetés
MTI 2024.01.19.

Szijjártó Péter: a magyar EU-elnökség a lehető leghatározottabban fog fellépni az illegális migrációval szemben

Magyarország az idei soros európai uniós elnöksége során a lehető leghatározottabban fog fellépni az illegális bevándorlással szemben, különös tekintettel arra, hogy újabb útvonalak rajzolódnak ki és fokozódik a nyomás Délkelet-Európában - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Athénban.

MTI 2023.07.24.

Erdőtüzek: egyre nagyobb bajban Görögország

Görögország háborúban áll az országszerte pusztító erdőtüzekkel és további három nehéz nap vár rá - jelentette ki hétfőn Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök az athéni parlamentben.

MTI 2023.03.01.

36 halottja van a tragikus görögországi vonatbalesetnek

A tűzoltóság közlése szerint 36 halottja van a Görögországban szerdára virradóra történt vonatbalesetnek. A rendőrség bejelentette, hogy őrizetbe vették Lárisza város pályaudvarának állomásfőnökét a balesettel összefüggésben. A közlekedési miniszter lemondott.

MTI | Illusztráció: Pixabay 2023.03.01.

Dráma: összeütközött két vonat Görögországban, sok a halott

Az Athénból az ország északi részébe, Szalonikibe tartó személyvonat és a Szalonikiből Láriszába tartó tehervonat az ország középső részén fekvő Lárisza előtt ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között, az ütközés nyomán több kocsi kisiklott, és legalább három lángba borult. A tűzoltóság közlése szerint már 32 halottja van a Görögországban szerdára virradóra történt vonatbalesetnek.

Hirdetés