Tűzvészt okozott egy ittas járművezető Görögországban

MTI Illusztráció: Pixabay
2023.07.31. 18:48

Tűzvészt okozott egy ittas járművezető a görögországi Híosz szigetén a hétfő kora reggeli órákban - közölte az ERT közszolgálati rádió.

Az alkohol befolyása alatt álló férfi elvesztette irányítását járműve felett, és az útszéli bozótosba hajtott. A kocsi motorja kigyulladt, amitől lángra kapott az aljnövényzet, majd a közeli erdő is Katavaszi település határában.

A lángok eloltására a sziget tűzoltóságának minden tagját, valamint önkéntes segítőket és tűzoltóhelikoptereket is be kellett vetni. Mindemellett két települést is ki kellett üríteni. A tűzvészt csak a délutáni órákra sikerült megfékezni.

A helyi sajtó szerint a sofőrt ittas vezetés miatt őrizetbe vették. A sziget ügyészsége ezen felül gondatlanságból elkövetett gyújtogatás miatt is vádat emelt.

Görögországban a legtöbb tüzet gondatlanság idézi elő. Az ország számos erdőtűzzel küzd az idén, a lángok elleni harcot tovább nehezíti a 40 Celsius-fokot meghaladó hőhullám és az erős szél. Az utóbbi egy hónapban a hatóságok becslései szerint mintegy 43 ezer hektár erdő, bozótos és mezőgazdasági földterület égett le.