Címke: gasztronómia
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2025.10.13.

Csúcson a gasztroturizmus – ezeket az éttermek érdemes kipróbálni

Tíz magyar étterem kapott Michelin-csillagot, derült ki a Michelin Guide francia étteremkalauz múlt heti bejelentésekor, amelyre Budapesten került sor. A gasztroturizmus terjedéséről, a legfontosabb jellemzőiről Labossa Lajossal, a Hunguest Zrt. kommunikációs és marketingigazgatójával beszélgettünk, aki számos érdekességet árult el a legendás Michelin-ajánlásról és -csillagokról is.

Szigeti Sándor 2025.10.12.

Újra megnyitott a győri művészek legendás törzshelye

Szulák Andrea, Kern András, Csonka Pici és Markó Iván is vendége volt, Bujtor István pedig filmet forgatott itt. A Teátrumban házassággal végződő romantikus szerelmek is többször szövődtek.

Szerző és fotó: J.Kovács Andrea 2025.10.02.

Muffin folyékony szőlővel

Az ősz egyik legédesebb kincse a must, vagyis a frissen préselt szőlőlé, a bor alapanyaga. Ne keverjük össze az erjedésben lévő, enyhén szénsavas és tejszerűen zavaros murcival!

MTI 2025.10.02.

Indul az országos Étterem Hét

A mai napon indul és október 19-ig tart az őszi Országos Étterem Hét rendezvény, amelynek keretében országszerte több mit kétszáz vendéglő kínál többfogásos menüsorokat fix árakon.

Kárpát Zsolt 2025.09.28.

Lasagne bolonese – a rétegek harmóniája

Hatt Róbert séf az Ízfaktor konyhájában ezúttal lasagnét készített. Ha az olasz konyháról beszélünk, szinte mindenki arcán felderül a mosoly, amikor kimondjuk: lasagne. Bár elsőre a lasagne egy tipikusan olasz fogásnak tűnik, eredete több ezer évre nyúlik vissza. Az ókori Görögországban már ismerték a „laganon” nevű lapos tésztát, amelyet később a rómaiak is átvettek, majd az évszázadok során finomodott a receptúra.

Szerző és fotó: J. Kovács Andrea 2025.09.25.

Ősz a konyhában – Édes szilvabefőtt

Nem visszük túlzásba a fogyasztását, pedig számos jótékony hatása mellett az íze is kitűnő. Az őszi piacon még válogathatunk a késői érésű szilvákban. Ha van hely a kamra polcán, érdemes néhány üveg befőttel gazdagítani az éléskamrát.

Pulai Sarolta 2025.09.21.

A halételeké a főszerep a Dunakapu téren

A hétvégén ötödik alkalommal rendezték meg a Győri Halnapokat, amely rövid idő alatt nemcsak a helyiek, hanem a környékbeliek és a turisták kedvencévé vált. A Dunakapu tér három napon át telik meg a halételek illatával, a fesztiválhangulat vidámságával és a koncertek dallamaival. Az ősz legnagyobb gasztro-kulturális eseménye idén is bizonyította, hogy Győr nem véletlenül viseli a folyók, a horgászok és a halételek városa címet.

Hirdetés