Címke: gabona
Hirdetés
Győr+ 2024.02.09.

Egyre hangosabbak az elégedetlen gazdák, Európa-szerte folytatódtak a tüntetések

Folytatódott a spanyol, olasz, francia és görög gazdák tüntetése. A termelők utakat, kikötőket zártak le, gumiabroncsokat égettek és bevonultak a városokba. Egyre hangosabban követelik, hogy a harmadik országokból érkező mezőgazdasági áru is ugyanolyan szigorú elbírálás alá essen, mint az övék, és tiltakoztak a szerintük túl bonyolult uniós szabályozás ellen is.

Győr+ 2024.01.16.

Szerdáig még ki lehet tölteni a nemzeti konzultációt

A kormány 11 kérdéskörben kéri ki az emberek véleményét. A válaszadók száma már a múlt héten meghaladta az 1,2 milliót. A témák között szerepel a rezsicsökkentés vagy a kamatstop fenntartása, Ukrajna uniós tagsága és a migránsgettók létrehozása is. A szerdai határidőig papíron és interneten is lehet még válaszolni a kérdésekre.

Győr+ 2023.04.20.

Nagy István: Magyarország továbbra is fenn tudja tartani az importtilalmat!

Az Európai Bizottság illetékeseivel folytatott tárgyalások alkalmával sikerült elérni, hogy az ukrán mezőgazdasági termékek importtilalmával kapcsolatos eredményeket és intézkedéseket Magyarország továbbra is fenn tudja tartani - jelentette ki Nagy István agrárminiszter Brüsszelben.

MTI 2023.01.19.

A kormány kivezeti a gabonakiviteli bejelentési kötelezettséget

Január 19-én a kormány úgy döntött, hogy kivezeti a tavaly márciusban bevezetett export bejelentési rendszert a gabona- és olajosnövények tekintetében - jelentette be Nagy István agrárminiszter. Az intézkedést indokolja az is, hogy Magyarország élelmiszer-ellátása biztosított, hazánk megtermeli a szükségleteit.

MTI 2022.03.06.

Olaszországot gabonahiány fenyegeti

Bezárás fenyegeti az olaszországi pékségeket a korábban Ukrajnából és Oroszországból érkezett búzaszállítmányok megakadása miatt a La Repubblica napilap vasárnapi beszámolója szerint, amely a kenyér és a tészta 30 százalékos drágulását várja.

Hirdetés