Címke: festmény
Hirdetés
Győr+ 2023.10.25.

Cserbik Rita: Úton

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum egyik kiállítóterében Cserbik Ritának nyílik tárlata október 28-án, Úton címmel.

Németh Boglárka 2023.03.10.

Győri művészek kiállítása Dunaszerdahelyen

A Győr Művészetéért díjjal kitüntetett Art World Hungary Egyesület tizenhárom győri művészének nyílt kiállítása Győr testvérvárosában, Dunaszerdahelyen. A Kortárs Magyar Galériában lehet megtekinteni az alkotásokat: Malasits Zsolt, Milu Milanovich Ildikó, Kovács-Gombos Gábor, Csizmadia István, Horváth Ákos, Kustán Melinda, Mózes László, Muzsai Viktória, Varga György, Szabó Béla, Kurcsis László, Almási Róbert és a kurátor, Borbély Károly képeit tekinthetik meg az érdeklődök.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2022.11.15.

Csallóközi színes ceruzák Ménfőcsanakon

Idén már 23. alkalommal valósult meg a Csallóközi színes ceruzák című program, nyolc országból mintegy 1700 alkotás érkezett a szervezők felhívására. A nemzetközi gyermekrajz pályázatra beküldött rajzokat és festményeket előbb Dunaszerdahelyen állították ki, aztán érkezett Győrbe, ahol mostantól Ménfőcsanakon látható egy novemberi és egy decemberi időszakban. A kiállítást a körzet önkormányzati képviselője, Szabó Jenő nyitotta meg, aki kiemelte, a tárlat tovább erősíti Győr és Dunaszerdahely testvérvárosi kapcsolatát.

MTI 2022.10.23.

Burgonyapürével öntötték le a világhírű, drága festményt

Leöntötték burgonyapürével Claude Monet francia impresszionista festő legmagasabb piaci értékű alkotását környezetvédő aktivisták vasárnap a Berlin melletti Potsdamban egy magánmúzeumban, a szénaboglyákat ábrázoló világhírű festmény valószínűleg nem sérült meg.

Zombai-Kovács Ákos 2022.04.27.

Szépen alakul a belvárosi óriásfestmény

Szépen alakul a belvárosban a sajtóban múlt héten beharangozott óriás graffiti. Ahogy arról a Győr+ Média szokás szerint elsőként számolt be, az egyik Bajcsy-Zsilinszky utcai üzlet hatalmas tűzfalára egy nagy, színes festmény kerül, ami a győri polgári élet részleteit ábrázolja. A faldíszítés a polgármester ötlete volt, megvalósítója pedig a Hősök zenekar egyik tagja, Ozsváth Gergely, vagyis Mentha, aki, ha csak nem esik az eső, folyamatosan dolgozik az Arrabona udvarban. A teljesen egyedi óriás graffiti a tervek szerint a jövő héten el is készül.

Földvári Gabriella 2022.03.23.

”Föld és ég között”

Németh Ottó festőművész kiállítása nyílik április 4-én (hétfőn) 17 órakor a József Attila Művelődési Házban (Móra F. tér 1.).

MTI 2021.12.21.

Majdnem rekord: ezek a képek több mint kétszázmilliót érnek!

Kétszázmillió forint felett kelt el két kép a Kieselbach Galéria téli árverésén: Rippl-Rónai Fésülködő nő című festményét 280 millió forintnál, míg Galimberti Sándor enteriőrjét 220 millió forintnál ütötték le hétfőn este a Budapest Marriott Hotelben, a galéria 67. téli aukcióján.

Hirdetés