Címke: faültetés
Hirdetés
Ficsór Dávid 2024.04.04.

„Ültessünk, hogy élhessünk!”

Az ország vármegyéinek jelentősebb településein ültet fákat a Kereszténydemokrata Néppárt az elkövetkező időszakban az „Ültessünk, hogy élhessünk!” program keretén belül.

Ficsór Dávid 2023.11.10.

Újabb faültetések Győrben

Az esős idő ellenére pénteken újabb fákat ültettek Győrben. Ezúttal egy civil kezdeményezés ért célba a Xantus János Állatkertben.

Földvári Gabriella 2023.11.09.

Tovább zöldül a város

Idén összesen több mint 450 fával és mintegy 2800 cserjével gazdagodott városunk. Csütörtökön a Győrkőc ligetben ültettek el újabb fákat a városvezetők.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.24.

A régióban folytatódott a településfásítási program

Idén is folytatódik az országos településfásítási program, ebben az évben a közeli Győrzámolyon ültették el az első facsemetéket. 13 fafajtából összesen 10 ezer fa áll rendelkezésre, amiből tavasszal és ősszel közel 450 település zöldülhet majd. A program indulása óta közel 1500 olyan település jutott ingyenesen fához, aminek a létszáma nem éri el a 10 ezer főt. Az országos akció pénteki nyitórendezvényén dr. Nagy István agrárminiszter azt mondta, jó tudni, hogy országszerte értik az emberek azt, hogy a fásítással hozzájárulhatnak a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.23.

Elültették a „Büszke 53-asok” fáját Győrben

Mindig jó hír, ha tovább zöldül Győr, ha pedig faültetésről van szó, akkor egyetlenegy fa is sokat számít. Csütörtökön elültették a „Büszke 53-asok” fáját, ami egy országos szintű civil kezdeményezés eredményeként kerülhetett az egyik belvárosi parkba. A faültetésen a körzet önkormányzati képviselője üdvözölte a programot és kiemelte, az önkormányzat révén a Belváros minden évben legalább 40-50 fával gazdagodik.

Csapucha Adrienn 2023.03.10.

Felelősségteljes, jövőbe mutató faültetés

Az Envases Hungary Kft. jóvoltából 16 darab díszkörte és 16 darab vérjuhar fát ültettek ki a Győr-Szol munkatársai a Hűtőház utca és a Hecsei út kereszteződésénél. Az ültetésben a terület önkormányzati képviselői dr. Sík Sándor és Hajtó Péter is segédkeztek pénteken. Mint mondták, öröm, hogy a környezettudatos szemlélet egyre több Győrben működő céget sarkall ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre.

Földvári Gabriella 2022.11.18.

Újabb csemetékkel gyarapodott a marcalvárosi kiserdő

A MOL Új-Európa Alapítvány fásítási programjának támogatásával ültettek el 70 csemetét a marcalvárosi kiserdőben pénteken. Korábban ugyanitt 20 fával frissítették az állományt.

Földvári Gabriella 2022.11.08.

Fákat kaptak az újszülöttek

A Győrkőcliget újabb, mintegy 80 facsemetével gyarapodott, melyeket kedden, a hagyományokhoz híven dr. Dézsi Csaba András polgármester, Szeles Szabolcs és Radnóti Ákos alpolgármesterek közreműködésével ültettek el a DAC-pálya mellett, a marcalvárosi kiserdő részeként.

Győr+ 2022.07.29.

Hársfát ültettek a Széchenyi István Egyetem végzősei

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán (DFK) 2022-ben diplomát szerzett hallgatók – hagyományteremtő szándékkal – emlékfát ültettek diplomaszerzésük emlékére a kar Áldozat utcai központjának kertjében. A hárs szimbolizálja az intézmény és a végzettek közötti erős kapcsolatot.

Hirdetés