Címke: faültetés
Hirdetés
Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.24.

A régióban folytatódott a településfásítási program

Idén is folytatódik az országos településfásítási program, ebben az évben a közeli Győrzámolyon ültették el az első facsemetéket. 13 fafajtából összesen 10 ezer fa áll rendelkezésre, amiből tavasszal és ősszel közel 450 település zöldülhet majd. A program indulása óta közel 1500 olyan település jutott ingyenesen fához, aminek a létszáma nem éri el a 10 ezer főt. Az országos akció pénteki nyitórendezvényén dr. Nagy István agrárminiszter azt mondta, jó tudni, hogy országszerte értik az emberek azt, hogy a fásítással hozzájárulhatnak a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.23.

Elültették a „Büszke 53-asok” fáját Győrben

Mindig jó hír, ha tovább zöldül Győr, ha pedig faültetésről van szó, akkor egyetlenegy fa is sokat számít. Csütörtökön elültették a „Büszke 53-asok” fáját, ami egy országos szintű civil kezdeményezés eredményeként kerülhetett az egyik belvárosi parkba. A faültetésen a körzet önkormányzati képviselője üdvözölte a programot és kiemelte, az önkormányzat révén a Belváros minden évben legalább 40-50 fával gazdagodik.

Csapucha Adrienn 2023.03.10.

Felelősségteljes, jövőbe mutató faültetés

Az Envases Hungary Kft. jóvoltából 16 darab díszkörte és 16 darab vérjuhar fát ültettek ki a Győr-Szol munkatársai a Hűtőház utca és a Hecsei út kereszteződésénél. Az ültetésben a terület önkormányzati képviselői dr. Sík Sándor és Hajtó Péter is segédkeztek pénteken. Mint mondták, öröm, hogy a környezettudatos szemlélet egyre több Győrben működő céget sarkall ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre.

Földvári Gabriella 2022.11.18.

Újabb csemetékkel gyarapodott a marcalvárosi kiserdő

A MOL Új-Európa Alapítvány fásítási programjának támogatásával ültettek el 70 csemetét a marcalvárosi kiserdőben pénteken. Korábban ugyanitt 20 fával frissítették az állományt.

Földvári Gabriella 2022.11.08.

Fákat kaptak az újszülöttek

A Győrkőcliget újabb, mintegy 80 facsemetével gyarapodott, melyeket kedden, a hagyományokhoz híven dr. Dézsi Csaba András polgármester, Szeles Szabolcs és Radnóti Ákos alpolgármesterek közreműködésével ültettek el a DAC-pálya mellett, a marcalvárosi kiserdő részeként.

Győr+ 2022.07.29.

Hársfát ültettek a Széchenyi István Egyetem végzősei

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán (DFK) 2022-ben diplomát szerzett hallgatók – hagyományteremtő szándékkal – emlékfát ültettek diplomaszerzésük emlékére a kar Áldozat utcai központjának kertjében. A hárs szimbolizálja az intézmény és a végzettek közötti erős kapcsolatot.

Győr+ 2022.06.10.

Új „zöld irányvonalat” hirdetett a VOSZ

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete új „zöld irányvonalat” hirdet, ezzel ösztönözve tagvállalkozásait a tudatos termelésre és a hosszútávon fenntartható működésre. E cél keretein belül a megyei VOSZ 2022-től kezdve minden évben támogat valamely, a környezetvédelemmel, illetve a jövő generációjával kapcsolatos programot.

Zombai-Kovács Ákos 2022.05.10.

Audi Aréna: a fenntartható jövőért ültettek fákat

A fenntartható jövőért ültettek fákat kedden reggel, az Audi Aréna szomszédságában. A Madarak és Fák Napja alkalmából 5 facsemete került a földbe, az ültetésben a polgármester, az alpolgármester, a környezetvédelmi bizottság elnöke, győri cégek vezetői és az Audi ETO KC játékosai is segítettek. A rendezvényen elhangzott, minden fa elültetése egyfajta üzenet és egy apró jócselekedet a jövő érdekében.

Ficsór Dávid 2022.03.17.

Tovább zöldül a marcalvárosi kiserdő

„VárosFa” néven indult el március elején a MOL-Új Európa Alapítvány, az Agrárminisztérium, a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Országos Erdészeti Egyesület közös fenntarthatósági programja. A program két fázisában, összesen hétezer sorfával járul hozzá a hazai települések fásításához. Csütörtökön Dr. Dézsi Csaba András polgármester, Radnóti Ákos alpolgármester, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő és Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő segítségével ültettek el húsz darabot a marcalvárosi kiserdőben.

Hirdetés