Felelősségteljes, jövőbe mutató faültetés

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2023.03.10. 14:04

Az Envases Hungary Kft. jóvoltából 16 darab díszkörte és 16 darab vérjuhar fát ültettek ki a Győr-Szol munkatársai a Hűtőház utca és a Hecsei út kereszteződésénél. Az ültetésben a terület önkormányzati képviselői dr. Sík Sándor és Hajtó Péter is segédkeztek pénteken. Mint mondták, öröm, hogy a környezettudatos szemlélet egyre több Győrben működő céget sarkall ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre.

Győrben is egyre nagyobb hangsúlyt kap a vállalkozások életében a környezet- és klímavédelem, a társaságok sokszor saját bőrükön érzékelik, hogy közös összefogással és egyedi akciókkal jelentős előrelépések érhetők el. Az Envases Hungary Kft. is fókuszál a fenntarthatóságra, az újra feldolgozásra, és az értékek védelmére, ezért is döntöttek úgy, hogy összesen 32 fát ajándékoznak a városnak, melyeket a Győr-Szol munkatársai ültettek el pénteken.

Győri Norbert

“Az idei évben a várossal együttműködve szeretnénk a környezetünkért tenni, így jött a faültetés gondolata, az akcióval is utalva arra, hogy minden üzleti folyamatunknak lényege és értelme az, hogy a környezetünkre vigyázzunk és óvjuk azt, ahol tudjuk” – mondta a Győr+ Média érdeklődésére Győri Norbert, az Envases Hungary Kft. ügyvezetője. A csomagolástechnikával foglalkozó cég képviselője hozzátette, hogy szakemberekkel egyeztetve igyekeztek olyan fákat kiválasztani, melyek a helyszín területi és éghajlati adottságainak is megfelelnek, így esett a választás a díszkörtére és a vérjuharra. “A jövőbeli terveink között szerepel az, hogy más területeken is segítséget nyújtsunk, így az új projektünk az lesz, hogy egy kulturális intézményt támogassunk” – emelte ki Győri Norbert.

Az érintett terület két városrész határán fekszik, így dr. Sík Sándor és Hajtó Péter is örömmel vett részt a pénteki faültetésen.

“Örülök ennek a kezdeményezésnek és annak is, hogy egyre több olyan cég működik ma városunkban, melyek szívesen áldoznak a környezetükért. Győrszentivánon is vannak zöld terveink, rövid időn belül egy kis ligetet szeretnénk kialakítani a település központjában– beszélt az előzetes tervekről dr. Sík Sándor, de azt is elárulta: szeretné, ha majd magyar fafajtákkal ültetnék be az említett ligetet.

Hajtó Péter is üdvözölte az Envases Hungary kezdeményezését. “Az én körzetem is nagyságrendileg 100 fával gazdagodik éves szinten, így köszönöm a vállalat felajánlását, és a Győr-Szol munkatársainak a tevékenységét, hiszen az ő áldozatos munkájuk eredményeként kerülhettek új helyükre a növények” – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt