Újabb csemetékkel gyarapodott a marcalvárosi kiserdő

Földvári Gabriella Fotó: Ács Tamás
2022.11.18. 15:39

A MOL Új-Európa Alapítvány fásítási programjának támogatásával ültettek el 70 csemetét a marcalvárosi kiserdőben pénteken. Korábban ugyanitt 20 fával frissítették az állományt.

Hirdetés

Dr. Dézsi Csaba András polgármester Picivel, a kék-sárga arapapagájjal érkezett a faültetésre. „Nagyon fontos számomra, hogy a környezetvédelemben hangsúlyos szerepet kapjon az erdők védelme, a fásítás, ezért intenzív faültetés zajlik városszerte. A Környezetvédelmi Bizottság létrehozásával, a Zöld Győr program elindításával egy jól átgondolt, komplex zöld szemlélet alapján érvényesítjük a környezetvédelmet a városban” – emelte ki a polgármester.

A terület önkormányzati képviselője Rózsavölgyi László arról beszélt, hogy a kiserdő a városrész zöld tüdeje, sokan járnak ide sportolni, viszont a terület karbantartása nem egyszerű feladat. „Felmérések, vizsgálatok alapján az itt lévő fák néhány éven belül elhalnak, kidőlnek, ezért pótolni kell őket! A mostani faültetés is ennek a programnak a része.”

Galéria: Ács Tamás

Igényesebb, nemesebb, lassan növő fákat, például platánokat ültettek el ezúttal. „A frissen ültetett fák utógondozását is a Győr-Szol végzi, a csemetéket gondozni kell, locsolni, metszeni, permetezni, hogy szép, nagy, egészséges fákká tudjanak fejlődni” – erről Prédl Antal, a Győr- Szol Zrt. vezérigazgatója tájékoztatott. „Felmérések alapján azokat a fákat távolítjuk el, amelynek indokolt a kivágása, ezek helyére kerülnek a friss fák, tehát tudatos erdőtelepítés történik” – hangsúlyozta Prédl Antal.

Idén ősszel közel 300 csemetét és mintegy 1150 cserjét ültet el a Győr-Szol a város területén, a fatelepítés valamennyi városrészt érinti.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #faültetés | #galéria | #marcalváros |