Címke: építészet
Hirdetés
Győr+ 2024.03.13.

Világkonferencián tartott előadást a Design Campus oktatója

A művészeti és kulturális oktatás keretrendszerének meghatározása volt a témája az UNESCO legutóbbi világkonferenciájának, amelyet Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab Emírségekben rendeztek. Dr. Somogyi Krisztina, a győri Széchenyi István Egyetem docense az Építészek Világszövetsége delegáltjaként vett részt az eseményen, és érvelt az épített környezeti nevelés közoktatásban való nemzetközi bevezetése mellett.

MTI 2024.01.08.

Elhunyt Finta József építész

Életének 89. évében elhunyt Finta József építész, a nemzet művésze, Kossuth-, Ybl Miklós-, Steindl Imre- és Prima Primissa-díjas alkotó, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tagja, az Amerikai Építészeti Intézet tiszteletbeli tagja - tudatta hétfőn az MTI-vel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).

P. Csapucha Adrienn 2023.04.15.

Újra kikötött a RAS galériahajó

Igazi összművészeti találkát tartottak szombaton a Torulában, ahol az idén krisztusi korba lépő RAS, azaz a Regionális Alternatív Stúdió születésnapját ünnepelték a megjelentek. Az ERdŐTEREK című kiállítás építészeti remekműveit kortárs zene és tánc, valamint fényművészet és irodalom együttese tette egyedivé.

J. Kovács Andrea 2023.02.19.

Jahoda Maja: a Jóisten a tenyerén hordoz

Az 1780-ban épült parasztbarokk ház egyedi hangulatával és bájos udvarával azonnal rabul ejti a látogatót. Pocak, a kíváncsi fekete cica alaposan felmér, majd néhány simogatást engedélyez, aztán elégedetten dagaszt gazdája ölében, végül méltóságteljesen elvonul.

Kárpát Zsolt 2023.01.11.

Aranyat ér az energiatakarékos építészet

A koronavírus-járvány előtti kapcsolatrendszerét sikeresen indította újra a győri Hild József Építőipari Technikum. Az oktatási intézmény többek között észt, olasz és osztrák iskolákkal működik együtt és alakít ki cserediák programokat, hogy ezzel is változatossá tegyék a szakképzést.

Szigeti Sándor 2022.07.03.

Lámpamentő akció a Rába-gyárnál

Egészen különleges hobbinak hódol Csíkász Levente, a PÁGISZ-iskola tizenhét éves tanulója. A fiatalember neonfeliratokat, retró utcaképi elemeket és közvilágítási lámpatesteket ment meg az enyészettől. Hatszáz darabos gyűjteményében megtalálható a győri strand régi neonfelirata és egy komplett fénysorompó is. Legutóbb a Rába-gyár hatalmas „ufó-lámpái” kerültek a kollekcióba.

Zombai-Kovács Ákos 2022.05.03.

Ezúttal az építészet költözött a Torulába

A napokban nyílt érdekes és izgalmas kiállítás, hét magyar egyetem építészhallgatóinak munkáiból a Torula Művésztérbe. A tárlat a hallgatók gondolatait tükrözi a világról, különböző dolgokról és az építészetről, megtekintése pedig 5 és 95 éves kor között bárkinek ajánlott.

Győr+ 2022.04.26.

Épületeket és jövőt is épít a széchenyis építészmérnök diploma

Bodor Réka 2021-ben végzett építészmérnökként a győri Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karán. Számára az tette vonzóvá az építészmérnök szakmát, hogy ötvözheti benne a művészetet és a mérnöki ismereteket a tervezés során. Bodor Réka egy olyan időszakban végzett, amikor az építőipar csúcson van, az építkezési kedv pedig egyre csak nő. Cikkünkben arról is olvashat, mindez milyen hatással van az építész szakmára és a pályakezdő mérnökökre.

Németh Boglárka 2022.04.05.

Egyetemisták tervezhetik át a város parkját

Pályázatot hirdetett az önkormányzat a Széchenyi István Egyetem építész hallgatóinak. Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Szeles Szabolcs alpolgármester a polgármesteri vizit során döntöttek úgy, hogy a Simor János püspök tere Szigetben új szemléletet és köntöst kaphatna.. Ekkor döntöttek úgy, hogy a park új szemléletet és köntöst kaphatna.

Hirdetés