Címke: életút
Hirdetés
Hegedüs Péter 2024.05.17.

Bujdosó Bencés

1814. május 13-án, Székesfehérváron jött a világra Rónay Jácint bencés pap, forradalmár, természettudós. Leitzinger Jácint néven látta meg a napvilágot egy tehetős szíjgyártó gyermekeként. Alsóbb iskoláit szülővárosában végezte, majd 15 éves korában katonaiskolába iratkozott. Gyenge testalkata miatt azonban nehezen viselte el a katonaélet keserveit, ezért néhány hónapos szolgálat után, édesanyja kívánságára kérte felvételét a bencés rendbe. Győrött és Bakonybélben bölcsészeti tanulmányokat folytatott, majd 1840-ben kinevezték a győri Líceumba tanárnak.

Szigeti Sándor 2024.05.05.

Díszpolgári címet kapott Zalán Barnabás

A Rába-gyár korábbi vezérigazgatója őszintén mesélt múltról és jelenről, a Rábáról, az Audi-szerződésről, és arról is, hogy él most.

Szigeti Sándor 2024.01.21.

Zalából a Prima-gáláig: év vállalkozója címet vehetett át Miklósy Lajos

Sikeres üzletember, a győri sport támogatója, több alapítvány aktív vezetője, aki otthonról hozta magával a színház és a kultúra szeretetét. A vármegyei Prima-gálán az év vállalkozója címet vehette át Miklósy Lajos, a győri Ipartechnika Menedzser Kft. ügyvezető igazgatója.

Szigeti Sándor 2023.08.05.

Egy élet a család és a gyerekek jegyében

A férjével öt gyermekük született és jelenleg a tizenötödik unokájuk érkezését várják. Több mint öt ciklus, 27 év után Győr Város Szociálpolitikájáért díjjal tüntették ki Bartalné dr. Tóth Györgyit, az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat nyugállományba vonuló igazgatóját.

J. Kovács Andrea 2023.07.09.

Negyven év után is boldogan lép be az iskolába

A közelmúltban kapta meg a Győr oktatásügyéért díjat Kurcsics Rafaella. A Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tanára ízig-vérig pedagógus családból származik, hiszen szülei, testvérei, sógorai mind a tanítást választották.

Hirdetés