Címke: elefánt
Hirdetés
MTI 2024.04.02.

Botswana 20 ezer elefánt küldésével fenyegeti Németországot

Botswana elnöke azzal fenyegette meg Németországot, hogy húszezer elefántot küld az európai országnak. Az afrikai ország államfőjét ugyanis felbőszítette, hogy Berlin bírálta az elefántok vadászatát és a trófeák exportját. Az államfő szerint országa csupán az állatok számát szabályozza.

Győr+ 2023.07.25.

Jobban van Pembé, a győri állatkert elefántja

Elefántmentéshez kértek segítséget a győri tűzoltóktól vasárnap. A győri állatkert 22 éves, 5 tonnás elefántbikája ugyanis rosszul lett, és valahogy lábra kellett állítani.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.03.23.

BouBou az elefánt 17 éves lett!

Különleges nap volt a csütörtöki a Xantus János Állatkert életében. A Franciaországból érkezett első győri elefánt, BouBou ugyanis 17 éves lett. Ezt az alkalmat pedig meg kellett ünnepelni.

MTI 2022.08.29.

Afrikai elefánt született Nyíregyházán

Afrikai elefánt született a Nyíregyházi Állatparkban hétfőre virradó éjjel. Az anyaállatnak, 21 éves Kwanzának és párjának, 29 éves Jacknek ez a harmadik utódja, egy bika és egy nőstény után ismét egy bikaborjú született. A park szakemberei és gondozói szeptember elejére várták a kis elefánt érkezését, de a tenyészpár hamarabb, szinte napra pontosan a park huszonötödik születésnapján "ajándékozta" meg a látványosságot - mondta el Gajdos László, az állatpark igazgatója az MTI-nek.

Győr+ 2022.08.12.

Háromnapos elefántünnep

A világnapok olyan események, amelyeket azért rendezünk meg újra és újra, hogy soha ne feledjük a bennünket körülvevő felbecsülhetetlen értékeket. A szürke hétköznapok és a rohanó világ miatt gyakran úgy suhannak el mellettünk események, hogy észre sem vesszük őket. De, ha máskor nem is, évente egy-egy nap legalább szakítsunk időt arra, hogy észrevegyük, léteznek olyan dolgok, amelyeket érdemes megünnepelni. Ilyen például az elefántok világnapja, amelyet minden évben augusztus 12-én tartunk. A 2012-ben útjára indított kezdeményezés az afrikai és ázsiai elefántpopulációt fenyegető veszélyekre hívja fel a figyelmet.

Győr+ 2021.11.14.

A mi elefántcsaládunk

Ősszel vált teljessé Győr afrikaielefánt-csapata, amikor Rungwe megérkezett Németországból az eddig francia–magyar kifutóba. Az internacionális banda a legjobb példa rá, hogy képesek vagyunk egységet kovácsolni magunkból, hiszen egy faj vagyunk, bár más-más nyelveken szóltak eddig hozzánk. Ez a négy hatalmas fiú igazi elefántviselkedést mutat be azoknak a szerencséseknek, akik ellátogatnak a győri állatkertbe, és nemcsak a tréninget nézik meg, hanem időt szakítanak arra is, hogy a csapat társas kommunikációját megfigyeljék.

Németh Boglárka 2021.10.07.

Rungve is megérkezett az elefántházba

Újabb taggal bővült a Győri Xantus János Állatkert elefántháza. Rungve, aki a németországi Magdeburgból érkezett a városba, negyedikként vehette birtokba a nyáron átadott elefánt rezidenciát.

Hirdetés