Címke: elefánt
Hirdetés
Győr+ 2023.07.25.

Jobban van Pembé, a győri állatkert elefántja

Elefántmentéshez kértek segítséget a győri tűzoltóktól vasárnap. A győri állatkert 22 éves, 5 tonnás elefántbikája ugyanis rosszul lett, és valahogy lábra kellett állítani.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.03.23.

BouBou az elefánt 17 éves lett!

Különleges nap volt a csütörtöki a Xantus János Állatkert életében. A Franciaországból érkezett első győri elefánt, BouBou ugyanis 17 éves lett. Ezt az alkalmat pedig meg kellett ünnepelni.

MTI 2022.08.29.

Afrikai elefánt született Nyíregyházán

Afrikai elefánt született a Nyíregyházi Állatparkban hétfőre virradó éjjel. Az anyaállatnak, 21 éves Kwanzának és párjának, 29 éves Jacknek ez a harmadik utódja, egy bika és egy nőstény után ismét egy bikaborjú született. A park szakemberei és gondozói szeptember elejére várták a kis elefánt érkezését, de a tenyészpár hamarabb, szinte napra pontosan a park huszonötödik születésnapján "ajándékozta" meg a látványosságot - mondta el Gajdos László, az állatpark igazgatója az MTI-nek.

Győr+ 2022.08.12.

Háromnapos elefántünnep

A világnapok olyan események, amelyeket azért rendezünk meg újra és újra, hogy soha ne feledjük a bennünket körülvevő felbecsülhetetlen értékeket. A szürke hétköznapok és a rohanó világ miatt gyakran úgy suhannak el mellettünk események, hogy észre sem vesszük őket. De, ha máskor nem is, évente egy-egy nap legalább szakítsunk időt arra, hogy észrevegyük, léteznek olyan dolgok, amelyeket érdemes megünnepelni. Ilyen például az elefántok világnapja, amelyet minden évben augusztus 12-én tartunk. A 2012-ben útjára indított kezdeményezés az afrikai és ázsiai elefántpopulációt fenyegető veszélyekre hívja fel a figyelmet.

Győr+ 2021.11.14.

A mi elefántcsaládunk

Ősszel vált teljessé Győr afrikaielefánt-csapata, amikor Rungwe megérkezett Németországból az eddig francia–magyar kifutóba. Az internacionális banda a legjobb példa rá, hogy képesek vagyunk egységet kovácsolni magunkból, hiszen egy faj vagyunk, bár más-más nyelveken szóltak eddig hozzánk. Ez a négy hatalmas fiú igazi elefántviselkedést mutat be azoknak a szerencséseknek, akik ellátogatnak a győri állatkertbe, és nemcsak a tréninget nézik meg, hanem időt szakítanak arra is, hogy a csapat társas kommunikációját megfigyeljék.

Németh Boglárka 2021.10.07.

Rungve is megérkezett az elefántházba

Újabb taggal bővült a Győri Xantus János Állatkert elefántháza. Rungve, aki a németországi Magdeburgból érkezett a városba, negyedikként vehette birtokba a nyáron átadott elefánt rezidenciát.

Hirdetés