Ne vegyük félvállról a felfázást
Sokan azt gondolják, felfázni csak a hidegebb hónapokban lehet, és azt is, hogy a probléma csak a nőket érinti.
Sokan azt gondolják, felfázni csak a hidegebb hónapokban lehet, és azt is, hogy a probléma csak a nőket érinti.
A meleg hónapok egyik legkedveltebb zöldsége a cukkini. Ennek a Közép-Amerikából származó, sötétzöld vagy éppen zöld-sárga csíkos tökfélének rengeteg jótékony hatása van.
A nyári hónapok a pihenés, a vízparti kikapcsolódás és a napsütés időszaka, ám a meleggel és a strandolással együtt gyakran érkeznek a fülproblémák is.
Fagyi, chips, gyorsételek: a nyaralásból hazaérkezve sokan megfogadják, hogy most már tényleg jobban odafigyelnek az étkezésre. Ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy az interneten talált, gyors sikert ígérő diéták lesznek a csábítóak.
Bár a hőség mindenkit megvisel, a tartós kánikula az idős szervezetet fokozottan igénybe veszi. Mire figyeljünk, mit tegyünk, hogy könnyebben átvészelhessük a forró napokat? – erről kérdeztük dr. Nagy Tamás háziorvost.
A gyakori plasztikai beavatkozásokról és azok veszélyeiről, a páciensek énképéről, és a helyreállító sebészetről is beszélgettünk dr. Éles György főorvossal, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház égésplasztikai osztályának a vezetőjével.
A hőségben kevesebb az étvágyunk, ám teendőből akad bőven: dolgozunk, utazunk, intézzük a gyerekprogramokat. Ilyenkor különösen fontos, hogy jól válasszunk az étkezésnél, hiszen a testünk másképp működik a nagy melegben. A nehéz, zsíros ételek megterhelik az emésztést, ráadásul még fáradtabbnak is érezhetjük magunkat tőlük. Helyettük könnyű saláták, friss gyümölcsök, hideg levesek vagy grillezett zöldségek ajánlottak. Bajzát Zsuzsi Kertics Adrienn dietetikussal beszélgetett.
A hallásunk az egyik legfontosabb érzékszervünk, mégis gyakran csak akkor foglalkozunk vele, amikor már gond van. A Győr+ Rádió vendégeként Dr. Vasvári Gergely fül-orr-gégész szakorvos beszélt arról, hogyan alakulhat ki halláscsökkenés – sokszor észrevétlenül.
Életciklusaink sorozatosan hoznak kihívásokat. Ahhoz, hogy életünk harmonikus legyen, ezekkel a kihívásokkal szükséges szembesülnünk.
A nyári szünet előtti utolsó találkozóját tartotta meg csütörtökön a győri Alzheimer Café a Danubius Hotel Rábában. A téma a cukorbetegség és a demencia kapcsolata volt.