Címke: egészség
Hirdetés
Mihályi Orsi 2023.11.29.

Kék zónákról Molnár Saroltával

Dan Buettner használta először a kék zóna kifejezést, aki a világ azon tájait kutatta, ahol az emberek átlag élettartama magasabb, mint bárhol másutt a világon.

J. Kovács Andrea 2023.11.26.

Házi kedvencek a magány ellen?

Mivel az ember társas lény, nagyon nehezen éljük meg a tartós magányt. Ez pedig komoly hatással lehet egészségi állapotunkra, könnyen depresszióssá válhatunk, gyengül az immunrendszerünk és nő a betegségek kialakulásának kockázata. A magány érzését leginkább az gyógyítja, ha érezzük, hogy valakinek szüksége van ránk. Ez a „valaki” lehet egy kisállat is. De valóban segíthet egy négylábú társ abban, hogy napjaink szebbek, tartalmasabbak legyenek?

Molnár Sarolta 2023.11.19.

Hogyan tartsunk ki az aktív életmód mellett?

Nagy kihívás, hogy a mozgás beépüljön a mindennapjainkba és ezentúl szerves részét képezze életünknek. Ehhez szeretnék most egy kis segítséget nyújtani.

Dr. Máté Csongor 2023.11.18.

Közeleg az influenzajárvány

A betegség az emberek között cseppfertőzéssel vagy közvetlen érintkezés útján terjed. Magyarországon a járványveszélyes időszak október elejétől április végéig tart.

hirdetés
Győr+ 2023.11.18.

Dr. Seres Irén, a legendás gyermekorvos unokája visszatért Győrbe gyógyítani

Áprilisban nyitotta meg országos hálózatának ötödik rendelőjét a Fájdalom Ambulancia Győrben, az ETO Park második emeletén. A lassan húszéves múltra visszatekintő, mozgásszervi gyógyítással foglalkozó intézmény alapítója és vezetője, dr. Magyar Mátyás számára nem idegen terep városunk, lévén a legendás gyermekorvos, dr. Seres Irén unokája.

Győr+ 2023.11.17.

Jeges sportnapot tartottak

Jeges sportnapot rendeztek a napokban a Nemak Jégcsarnokban, négy speciális intézmény részvételével.

Zombai-Kovács Ákos 2023.11.16.

“Robban” a vitaminbomba

November közepén egyre barátságtalanabb az időjárás, emiatt, sok a megfázással küzdő beteg is. A szakemberek szerint érdemes megelőzni a betegséget, például vitamindús táplálkozással, sok zöldség és gyümölcs rendszeres fogyasztásával. Jó hír, hogy a Vásárcsarnokban rengeteg alternatíva közül választhatunk, ha igazi „vitaminbombára” vadászunk a szürke, nyirkos időben.

Győr+ 2023.11.13.

Movember – Férfiak egészsége

A Movember egy mozaikszó, ami az angol moustache (bajusz) és November szavak keresztezéséből született. Ez az elnevezés világszerte egy kampányt jelent, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a férfiak testi és lelki egészségére, valamint a szűrővizsgálatok jelentőségére. Egyre több férfi növeszt bajuszt novemberben, ezzel is felhívva a figyelmet a téma fontosságára.

Havassy Anna Katalin 2023.11.06.

Válaszok, amelyre minden kismama kíváncsi

Sok-sok kérdés érkezik a terhességgel kapcsolatban, ami érhető, hiszen egy kismama bármit megtenne, hogy leendő gyermekét a legnagyobb biztonságban tudja. Dr. Börzsönyi Ágnes szülés-nőgyógyász szakorvos segítségével most jó néhány kérdésre választ adunk.

MTI 2023.10.30.

Elérhető a térítésmentes influenza védőoltás

Hétfőtől elérhető a térítésmentes influenza elleni védőoltás a három évesnél idősebbeknek - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) az MTI-vel.

Hirdetés