Hirdetés
Címke: egészség
Hirdetés
Hajba Ferenc 2020.08.06.

Felszámolják a patkánytanyát

Az önkormányzaté lett a telek az Iszkápa-közben, elhordják róla a tíz év alatt összehordott szeméthegyet.

Némedi-Tóth Zsófia 2020.08.05.

Fiatalon kell megalapozni az időskort

A kétezres évek eleje óta a férfiaknál csaknem öt, a nőknél három évvel nőtt a születéskor várható élettartam. Már fiatalon, de legkésőbb középkorban tudatosan készülni kell arra, hogy minél jobb minőségű életet élhessünk időskorunkban is – mondta dr. Gadó Klára, a Semmelweis Egyetem Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központ megbízott igazgatója.

Kaszás Kornél 2020.08.02.

Dr. Magyar Piroska: Érezzük jól magunkat a bőrünkben!

Az elengedés folyamata fájdalmas, még akkor is, ha büszkén tekinthetünk a megtett útra. Dr. Magyar Piroska bőrgyógyász, kozmetológus negyvennyolc év után fejezte be a praktizálást, de egykori páciensei máig hiányoznak neki.

Zombai-Kovács Ákos 2020.08.01.

Szoptatás: a babának és a mamának is jó

Az Egészségügyi Világszervezet 1992 óta jelölte meg augusztus 1-ét az Anyatejes Világnapnak. A világnap 28 évvel ezelőtti meghirdetése után a gyermekorvosok és a védőnők számára kiemelten fontos szempont a szoptatás minél hosszabb ideig tartó ajánlása.

Sándor Szigeti 2020.08.01.

Ma van az anyatejes táplálás világnapja

A jelenlegi ajánlás szerint a koronavírus-megbetegedésben szenvedő édesanyáknak is ajánlott, hogy fokozott védelem mellett anyatejjel táplálják az újszülötteket. A vírus anyatejjel nem terjed, ha az édesanya fizikailag olyan állapotban van, akkor megfelelő körülmények mellett, szájmaszk használatával a szoptatásnak sokkal több előnye van, mint hátránya.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat