Hirdetés
Címke: egészség
Hirdetés
Tóth Vivien 2021.07.22.

Te is rosszul alszol teliholdkor?

Kutatások és beszámolók alapján kimutatható, hogy telihold fázisában számos ember nehezebben alszik el, illetve az alvási ciklusa felületes, nem tudja kipihenni magát. A héten megint számíthatunk teliholdra, érdemes megfigyelni, hogy változnak -e az alvási szokásaink.

Győr+ 2021.07.21.

Egészségfejlesztési Tervet készít a város

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségfejlesztési Tervet készít a 2021-2025 közötti időszakra. Ehhez a városvezetés számít az itt élők véleményére.

Tóth Vivien 2021.07.20.

Karbantartás hiányában súlyos betegségeket okozhat a klíma

Az évek során óriási kereslet lett a légkondicionálókra, viszont kevesen tudják a helyes karbantartás szabályait. A klíma időszerű tisztítása nélkül a készülék melegágya a gombáknak és baktériumoknak, amit belélegzünk működése során. A kánikulában a légkondi áldás lehet, azonban ha nem tartunk be néhány szabályt, akár átokká is válhat.

Hajba Ferenc 2021.07.03.

Áttörés jöhet a Long-Covid gyógyításában

A szervezet véráramlása a Covid-19 fertőzés után még sokáig korlátozott. Az Erlangeni Kutató Kórház orvosai - akik kidolgozták a módszert, mellyel a szem váráramlását az eddigieknél pontosabban diagnosztizálni tudják - az autoantitestek elleni új gyógyszerrel valószínűleg gyógyítani képesek a koronavírus hosszú távú hatásait, a Long-Covid betegséget.

Ihász Nóra 2021.07.03.

Filléres szépségtrükk: kávézacc a narancsbőr ellen

A tudomány még nem foglalt egyértelmű álláspontot arról, hogy a kávézacc valóban hatékonyan veszi-e fel a harcot a narancsbőr ellen, ám a közösségi médiában egyre többen posztolnak olyan videót, amelyben házi készítésű, kávézaccos testradírjukat mutatják be, ígérve: hatásos a praktika.

Zombai-Kovács Ákos 2021.07.02.

Semmelweis Nap: örök érvényű az üzenet

A Covid-járvány idején ismét előtérbe került Semmelweis Ignác életének fő műve. A kézmosás sok ezer ember életét mentette meg az elmúlt időszakban. Ismét bebizonyosodott, hogy Semmelweis üzenete örök érvényű és nekünk, magyaroknak minden meg kell tennünk Semmelweis Ignác halhatatlanságának megőrzéséért. A világ 10 legjobb orvosának egyikére emlékeztek pénteken Győr-Szigetben, a gyermekorvosi rendelőben, ahol 2018 óta szobra is van Semmelweis Ignác Fülöpnek. A Semmelweis Napi ünnepségen a város nevében Szeles Szabolcs alpolgármester tartott megemlékezést.

Kárpát Zsolt 2021.06.26.

Az életmentés tanulható

Az Egészségfejlesztési Iroda és a WHO Programiroda szervezésében, a Győr+ Rádió közreműködésével zajlott a „Mutasd meg, hogy te is, képes vagy rá!” nevű program nemrég a Bahnhof EB-Teraszán.

Győr+ 2021.06.22.

Mutasd meg Te is, hogy képes vagy rá!

Az Egészségfejlesztési Iroda és a WHO Programiroda bemutatja: Mutasd meg, hogy te is, képes vagy rá! – most szerdán, a Bahnhof EB-Teraszán.

Bodrogi Sára 2021.06.16.

Védőnőként eddig csak adott, most díjat kapott

Huszonnyolc éve a várandósok és a kisgyermekes családok „őrangyala” Kertészné Kátai Erika, akinek idén ért be munkájának gyümölcse: megyénkből a győri védőnőnek ítélték oda a 2020-ban alapított Steller Mária Védőnői Díjat. Szerencsésnek érzem magamat, hogy a kisfiammal mi is hozzá járhatunk.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat