Címke: Duna
Hirdetés
Győr+ 2023.12.29.

Újabb szakaszokon szűnik meg az árvízvédelmi készültség

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közleménye szerint lassan, de folyamatosan apad a Duna vízállása Budapesten és a főváros feletti szakaszokon. Az árhullám ma Paksnál tetőzött, Baján és Mohácson az év utolsó napjain éri el a folyó a legmagasabb vízállást.

Győr+ 2023.12.24.

Országos Vízügyi Főigazgatóság: nagyon nagy az előrejelzés bizonytalansága

A lehulló csapadék halmazállapota és a vízgyűjtő területeken olvadó hó mennyisége miatt nagyon nagy az előrejelzés bizonytalansága. Budapesten hosszan elnyúló árhullámra számítunk, a tetőzés a legfrissebb adatok szerint a jövő hét első napjaiban lesz, nem sokkal az alsó rakpart szintje felett - írja közleményében az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Győr+ 2023.08.11.

Négy méter harmincöt centivel tetőzött, már apad a Rába

A Rába folyón levonuló árhullám ma dél körül 4 méter 35 cm vízállással tetőzött, mostanra már 8 cm-es apadás figyelhető meg a Rába kettős híd melletti vízmérce alapján - tájékoztat Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete.

J. Kovács Andrea 2023.08.06.

Horgászok a város szívében

Több mint száz évvel ezelőtt, az országban elsők között alakult meg a Rábatext Horgász Egyesület. A vár alatti sétányon, a Rába és a Duna összefolyásánál 1924-ben épült tanyaház a látogatóban az időtlenség érzetét kelti. Mintha mindig itt állt volna tárolószekrényeivel, apácarácsos teraszával, békességet árasztó, hangulatos udvarával, remek kilátással a város legszebb részére.

Szigeti Sándor 2023.07.25.

Holttestet találtak Győrszentivánnál a Dunában

Lapunk több forrásból is úgy értesült, hogy holttestre bukkantak a Mosoni-Dunában Győrszentivánnal. A rendőrségtől kértünk hivatalos tájékoztatást az üggyel kapcsolatban.

Szeredi Zsófia 2022.08.19.

Leeveztek a Dunán a Baksa és Krúdy tanulói

A Krúdy és a Baksa diákjai a nyár közepén egy vizitábor keretén belül vízre szálltak a Mosoni-Dunán. Az iskola legfiatalabbjai, illetve a már felnőtt tanulók is részt vettek a majdnem egy hetes túrán, mely Rajkán vette kezdetét július 27-én Wlasitsch Mirkó, Szilágyi Imre táborvezetők, és 3 kísérőtanár közreműködésével.

Hirdetés