Címke: Duna
Hirdetés
Győr+ 2023.08.11.

Négy méter harmincöt centivel tetőzött, már apad a Rába

A Rába folyón levonuló árhullám ma dél körül 4 méter 35 cm vízállással tetőzött, mostanra már 8 cm-es apadás figyelhető meg a Rába kettős híd melletti vízmérce alapján - tájékoztat Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete.

J. Kovács Andrea 2023.08.06.

Horgászok a város szívében

Több mint száz évvel ezelőtt, az országban elsők között alakult meg a Rábatext Horgász Egyesület. A vár alatti sétányon, a Rába és a Duna összefolyásánál 1924-ben épült tanyaház a látogatóban az időtlenség érzetét kelti. Mintha mindig itt állt volna tárolószekrényeivel, apácarácsos teraszával, békességet árasztó, hangulatos udvarával, remek kilátással a város legszebb részére.

Szigeti Sándor 2023.07.25.

Holttestet találtak Győrszentivánnál a Dunában

Lapunk több forrásból is úgy értesült, hogy holttestre bukkantak a Mosoni-Dunában Győrszentivánnal. A rendőrségtől kértünk hivatalos tájékoztatást az üggyel kapcsolatban.

Szeredi Zsófia 2022.08.19.

Leeveztek a Dunán a Baksa és Krúdy tanulói

A Krúdy és a Baksa diákjai a nyár közepén egy vizitábor keretén belül vízre szálltak a Mosoni-Dunán. Az iskola legfiatalabbjai, illetve a már felnőtt tanulók is részt vettek a majdnem egy hetes túrán, mely Rajkán vette kezdetét július 27-én Wlasitsch Mirkó, Szilágyi Imre táborvezetők, és 3 kísérőtanár közreműködésével.

MTI 2022.07.26.

Elmerült egy 11 éves fiú a Dunában

Elmerült egy 11 éves fiú a Dunában, keresése miatt lezárták a budai alsó rakpartot a Margit híd-Mozaik utca-Hajógyári-sziget K-hídja szakaszán - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel.

MTI 2021.11.02.

Rendkívül alacsony a Duna vízszintje

Az utóbbi időszak csapadékszegény időjárása következtében rendkívül alacsony vízállás alakult ki a Duna magyarországi szakaszán.

Hirdetés