Címke: diákok
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2022.09.15.

Korszerűbb informatikai eszközök a Kazinczyban

Két győri cég 80 számítógépet korszerűsített, míg 35 új laptopot vásárolt a Kazinczy Gimnázium számára. Az iskolának nagy szüksége volt az informatikai fejlesztésre, mert idén a diákok már magasabb óraszámban tanulják a digitális kultúrát. Ebből a tantárgyból a tanulók már közép vagy emelt szintű érettségit is tehetnek, ezért is nagyon jó, hogy mindezt modernebb eszközökön tehetik, emelte ki Németh Tibor igazgató.

MTI 2022.07.19.

Már szinte minden regisztrált diák dolgozik

Június közepe óta jelentkezhettek és július elejétől állnak munkába a kormányzati bértámogatással vakációs foglalkoztatáshoz segített 16-25 évesek. A nyári diákmunka program idei felhívására eddig 19 312 középiskolás vagy egyetemista regisztrált, 19 144 pedig már talált is szünidei állást mintegy négyezer munkáltatónál - ismertette keddi Facebook-bejegyzésében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Győr+ 2022.06.09.

Mystery Skype – játék a testvérvárosokkal

Győrnek kilenc országban tizenkét testvérvárosa van szerte a világon: Brassó, Colmar, Csíkszereda, Dunaszerdahely, Ingolstadt, Erfurt, Kuopio, Nof Hagalil, Nyizsnyij Novgorod, Poznan, Sindelfingen és Wuhan. A város vezetése intenzív kapcsolatot ápol velük, de a fiatalok között szinte semmilyen kapcsolat nincs. Ezért indult el a „Testvérváros –testvér osztály” elnevezésű projekt. Ennek egyik része a Mystery (magyarul rejtélyes) Skype.

Németh Boglárka 2022.05.19.

A megye legjobb fiatal katasztrófavédői versenyeztek

Megyei döntőjéhez érkezett az ifjúsági katasztrófavédelmi verseny. A csütörtöki, nyolc állomásos döntőbe összesen 8 csapat jutott be: négy általános iskolásokból és négy középiskolás diákokból álló csapat mérkőzött meg egymással. A diákok a versenyen a katasztrófavédelemmel, a tűzvédelemmel, az életmentéssel és a polgári védelmi intézkedésekkel, például az árvízi védelemmel is megismerkedhettek. A verseny eredményhirdetése a Városháza előtt volt, ahol a legjobbak Radnóti Ákos, alpolgármestertől vehették át jutalmukat.

Németh Boglárka 2022.04.07.

Városvezetőkkel egyeztettek a győri fiatalok

A Nemzeti Ifjúsági Tanács "Lépj fel!" programjának keretein belül Ifjúsági napot szerveztek az Olimpiai Sportparkban. Az alkalom lehetőséget adott a győri középiskoláknak, hogy mindenki delegálhasson tagokat.

Hirdetés