Négy bankkal is leszerződött a Diákhitel Központ, ez több előnnyel is jár

MTI Illusztráció: depositphotos.com
2023.05.25. 11:55

A Diákhitel Központ bejelentése szerint, a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázatukra hat bank jelentkezett, melyből néggyel szerdán megkötötték a megállapodást, amely rendkívül kedvezményes számlacsomagokat nyújt az ügyfeleknek.

A hat pályázóból négy, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bank is vállalta, hogy 2023. július 1-től egy minden eddiginél kedvezőbb folyószámla megnyitásának lehetőségét biztosítják az új, szabad felhasználású Diákhitel1 szerződést kötő ügyfelek számára. Ennek köszönhetően évente 6000-8000 hallgatónak csökkennek a hitel igénybevételével kapcsolatos költségei, emellett kiegészítő kedvezményes banki szolgáltatásokhoz is jutnak.

A közleményben kiemelték, hogy a Diákhitel Központ a nem Diákhitel1 szerződést kötő új ügyfelei és a korábban megkötött, bármilyen típusú diákhitel szerződéssel rendelkező ügyfelek számára is választható a kedvezményes diákhitel számla. Ezzel 200 ezer meglévő diákhiteles számára nyílik meg a kedvezményes bankszámla nyitás lehetősége.

A négy pénzintézet a diákhitel számlához ingyenesen biztosítja a legfontosabb alapszolgáltatásokat, mint az egyedi bankkártya, a számlavezetés, netbank, mobilbank, telebank, személyes megjelenés nélküli ügyintézés vagy a folyószámla megszüntetése. Továbbá kedvezményeket biztosítanak a lakáshitel felvétellel-, az értékpapír számlavezetési díjjal-, vagy biztosításkötési díjjal kapcsolatban is.

Felhívták a figyelmet, hogy a Diákhitel Központ idén júliustól már csak a hiteligénylő által kiválasztott nyertes pénzintézetnél vezetett kedvezményes diákhitel számlára utalja a szabad felhasználású, újonnan kötött Diákhitel1 szerződéseket.

Kapcsolódó témák: #bank | #belföld | #diákhitel | #diákok | #pénzügy |