Címke: csomagolás
Hirdetés
Szöveg és fotó: Szentgyörgyi Anna 2023.11.21.

Mi fán terem a méhviaszos kendő?

A csomagolás fókuszával meghirdetett Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából körülnéztem a konyhámban, mi az, amivel valóban eredményesen csökkentem háztartási hulladékunkat és mi az, amiben még fejlődnöm kell. Büszkén nyugtáztam, hogy a méhviaszos kendők használata nálunk a családban sikersztori. Cikkemben annak jártam utána, hogyan készülnek ezek a termékek, miért népszerűek és Győr környékén hol lehet megbízható forrásból beszerezni őket – mert nem mindegy, mibe csomagolom, amit megeszek. 

Bodrogi Sára 2022.12.09.

Inspiráció karácsonyi ajándékok csomagolásához

Ahogy közeledik a karácsony, egyre inkább elgondolkodunk azon, hogyan képzeljük el idén az ünnepet, milyen ajándékokat válasszunk, és milyen csomagolásokba bújtassuk a meglepetéseket? Ehhez hoztunk most inspirációt!

J. Kovács Andrea 2022.11.28.

Csomagolásmentes vásárlás a hulladékcsökkentésért

A Hulladékcsökkentési hét ismét ráirányította a figyelmet a csomagolásmentességre. Baldauf Gábor, a Zsákoljunk bolt tulajdonosa úgy véli, nem könnyű megszólítani az embereket. A megrögzött vásárlási szokások hatása alól nehéz szabadulni még akkor is, ha ez jó cél érdekében történik.

Győr+ 2022.08.25.

5+1 dolog, amit nem tudtál a sörös dobozról

A nyári melegben és a fesztiválok idején sok százezer fém italcsomagolást – vagy ahogy mindenki hívja: sörös doboz – vesznek kézbe az emberek, hogy magukba öntsék a „folyékony kenyeret”. A csomagolásra nem sok figyelem hárul, pedig biztosan tudunk pár érdekességet mondani a dobozról, ami talán épp a kezedben van.

Földvári Gabriella 2020.12.21.

Ajándékcsomagolási ötletek környezettudatosan

A tudatos karácsonyi ajándékok megvásárlását követően, érdemes környezettudatosan csomagolni, újrahasznosított, vagy természetes anyagokat használni, saját készítésű dekorációval.

Hirdetés