Mutatós csomagok

Inspiráció karácsonyi ajándékok csomagolásához

Illusztráció: Pixabay
Bodrogi Sára
2022.12.09. 17:58

Ahogy közeledik a karácsony, egyre inkább elgondolkodunk azon, hogyan képzeljük el idén az ünnepet, milyen ajándékokat válasszunk, és milyen csomagolásokba bújtassuk a meglepetéseket? Ehhez hoztunk most inspirációt!

Nem kellenek nagy ajándékok ahhoz, hogy az ünnep varázslatos legyen, az apró kis részletekkel igazán pompás hangulatot teremthetünk, és az együttlét öröme mindent felülírhat. A szépség sokszor épp az egyszerűségben, a természetességben rejlik. Aki ezzel egyetért, az biztosan talál itt magának néhány szuper ötletet ahhoz is, hogyan csomagolja be idén az ajándékokat!

1. Letisztult csomagolás karácsonyi üdvözlettel

Nagyon jól mutat például a sima fehér csomagolás, amelyre barna papírt rögzítünk madzaggal, s arra írjuk fel feketével kedves kis üzenetünket, ünnepi jókívánságunkat, annak, hogy kinek is szeretnénk kedveskedni, s kitől érkezik a meglepetés. A csomagot feldobhatjuk, ha egy kis zöld ágat csúsztatunk be a papírlap alá. Ugye milyen egyszerű, és mégis milyen mutatós a végeredmény?

2. Ágak, termések és szárított gyümölcsök a dobozon

Naturális színek, fehér, barna papír vagy textil – ezekbe is belerejthetjük, amiket a fa alá szánunk. Fehér zsinórral, szalaggal átkötve, szárított gyümölcsökkel, zöldekkel, ágakkal, termésekkel kombinálva igazán csodás kis csomagolást készíthetünk.

3. A WC-papír gurigák újrahasznosítására fel!

WC-papír gurigából is szuper dolgok készülhetnek az újrahasznosítás jegyében. A karácsonyi meglepetéseket is bebújtathatjuk gurigákból alkotott pici dobozokba, kicsit össze kell lapítanunk, két végét benyomnunk, majd használhatunk hozzá színes papírt, szalagot, ragasztót, madzagokat, és kész is!

4. Csinosítás sütiformákkal

Egyszerű, s mégis mesés megoldás lehet, ha halványzöld papírokat használunk natúr, barna madzagokkal kombinálva, és még egy arany sütiformát is elhelyezünk a csomag közepén, fehér papírlappal ellátva, amelyen az ajándékozott személy neve szerepel.

5. Pihe-puha pompom a középpontban

Pihe-puha téli sapkát megidéző csomagokat kaphatunk, ha a papírba rejtett dobozokat fonállal kötjük át, s középre pompom kerül. Itt bátran lehet játszani a színekkel, de akár az egyszínű, piros vagy fehér megoldás is szuperül mutathat.

6. Ingbe bújtatott ajándék

Ha valami különlegesebbre, és picit bonyolultabbra vágyunk, akkor vegyünk elő egy papírt, például barnát, és rajzoljunk rá fehér filccel karácsonyi mintákat! Ezt követően helyezzük bele a kicsi dobozos ajándékot, és hajtogassunk a csomagolópapírból inget, ahogy az az alábbi videóban is látszik, majd a végén dobjuk fel egy masnival, mintha nyakkendő lenne. Ilyen csomagot aztán nem kapnak mindenkitől a rokonok, barátok, az tuti!

7. Rajzok a csomagolópapíron

Ha gyermekeknek csomagolunk, hívjuk bátran segítségül a rajztudásunkat, és a natúr papírt pingáljuk ki mi magunk! Hóember vagy sapkás avokádó? Csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy mit alkotunk, rajzolunk, ragasztunk az ajándékra! Persze ez nem csak akkor lehet megoldás, ha gyerekekről van szó!

Reméljük, mindenki talált magának olyan csomagolási ötletet, amelyből ihletet meríthet, de ha nem, a Pinterest még rengeteg inspirációt rejt, érdemes böngészni! Kellemes ünnepi készülődést, kreatív csomagolást kívánunk!

Illusztráció: Pinterest

Kapcsolódó témák: #ajándék | #csomagolás | #karácsony |