Címke: csapadék
Hirdetés
Győr+ 2024.06.12.

Nehéz lesz az aratás

Az elmúlt hetekben lehullott nagy mennyiségű csapadék komolyan megnehezíti az idei aratást. Ráadásul a nedves, párás idő miatt többfajta gombabetegség is megjelent a termőföldeken, ami jelenős károkat okozhat, mondta el a Győr+ Médiának Németh Gergely.

Győr+ 2024.06.11.

Eső, zápor még mindig lehet, és feltámad a szél is

Kedden eleinte még több helyen, délután inkább már csak keleten fordulhat elő eső, zápor, zivatar. Keleten néhol még felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Hosszabb napos időszakok délután várhatók. Többfelé élénk, a főváros környezetében és a Dunántúli északi felén helyenként erős lesz az északnyugati szél, de zivatarokat továbbra is kísérhetnek viharos lökések.

Győr+ 2024.03.25.

Gomolyfelhős-záporos hétkezdet

Hétfőn napos-gomolyfelhős időre van kilátás, az ország nagy részén számítani kell futó záporok kialakulására, elsősorban az északkeleti országrészben zivatarokra is. Az intenzívebb gócokat továbbra is apró szemű jég, illetve jégdara kísérheti.

Győr+ 2024.03.13.

Szeles idő, több napsütés

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is kialakulhat eső, zápor, de csapadékra ekkor már inkább keletebbre lesz esély, nyugaton csökkenni fog a felhőzet mennyisége. Többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős, a Bakonyban néhol viharos északi-északnyugati szél várható. Napközben 10-16 fok valószínű.

Győr+ 2024.03.01.

Szükség lesz az esernyőkre

Pénteken sok felhő lesz felettünk. Keleten, északkeleten csak néhol, máshol többfelé lehet eső, zápor, délután pedig már főleg konvektív csapadék lesz jellemző, a Dunántúlon akár az ég is megdörrenhet.

Győr+ 2024.02.20.

Már nem tér vissza a tél februárban

Kevesebb mint tíz nap maradt februárból, és egyre biztosabb, hogy nem jön vissza a tél. De milyen idő várható a hónap hátralévő részében?

MTI 2024.01.05.

Meteorológia: a tizedik legcsapadékosabb volt a december

Múlt év decembere a tizedik legcsapadékosabb volt 1901 óta, az év utolsó hónapjában országos átlagban 83,9 milliméter eső esett - írta a HungaroMet Nonprofit Zrt. az elmúlt hónapról készített összegzésében.

Hirdetés