Most még hűvös az idő, de hétvégére jön a meleg!

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2024.06.13. 06:34

Csütörtökön is még gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Nyugaton, északnyugaton csak néhol, máshol elszórtan alakulhat ki eső, zápor, keleten zivatar.

Többfelé élénk, északnyugaton és zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Napközben 18-26 fok várható, ismét nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Pénteken már több napsütésre számíthatunk, és csak elvétve fordulhat elő gyenge zápor. Keleten még az északi, az Alpokalján a déli-délnyugatira forduló szél lehet időnként élénk. Hajnalban 8-15, a délutáni órákban 22-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szombaton kevés felhő, sok napsütés várható. Napközben csapadék nem valószínű, de az esti, késő esti órákban északnyugatra besodródhat nyugat felől egy-egy zápor, zivatar. A délire forduló szelet a Dunántúlon élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet délután már 25 és 30 fok közé emelkedik.

Vasárnap is marad a túlnyomóan napos időjárás. Zápor, zivatar csak néhol fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet 26-32 fok között várható. Hétfőn tovább fokozódik a meleg, 27-33 fokos maximumok ígérkeznek. Emellett napos, csapadékmentes időjárásra van kilátás. A légmozgás nem lesz jelentős.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #csapadék | #előrejelzés | #időjárás | #nyár | #szél |