Eső, zápor még mindig lehet, és feltámad a szél is

Győr+ Fotó: Győr+
2024.06.11. 06:38

Kedden eleinte még több helyen, délután inkább már csak keleten fordulhat elő eső, zápor, zivatar. Keleten néhol még felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Hosszabb napos időszakok délután várhatók. Többfelé élénk, a főváros környezetében és a Dunántúli északi felén helyenként erős lesz az északnyugati szél, de zivatarokat továbbra is kísérhetnek viharos lökések.

Napközben 20-28 fok valószínű. Nyugaton lesz hűvösebb, a Dél-Alföldön a legmelegebb.

Szerdán eleinte sok lesz a felhő, főként délen és az Alföldön eshet, majd délután csökken a csapadékhajlam, nyugat felől egyre többfelé kisüt a Nap. Többfelé élénk, nyugaton erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 20 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést. Elszórt záporok, zivatarok még a Dunától keletre fordulhatnak elő. Délután többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 20-26 fok között alakul.

Pénteken legfeljebb néhol fordulhat elő zápor. Kevés felhő, sok napsütés várható. Az északi szél a Tiszántúlon megélénkülhet. Délután 21-27 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Szombaton is folytatódik a nyugodt, napos idő. Számottevő csapadék nem valószínű. Északnyugaton megélénkülhet délkeletire forduló szél. Napközben már 24-29 fokra van kilátás.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #csapadék | #eső | #időjárás | #nyár | #szél |