Szeles idő, több napsütés

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2024.03.13. 06:20

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is kialakulhat eső, zápor, de csapadékra ekkor már inkább keletebbre lesz esély, nyugaton csökkenni fog a felhőzet mennyisége. Többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős, a Bakonyban néhol viharos északi-északnyugati szél várható. Napközben 10-16 fok valószínű.

Csütörtökön a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, de csak elvétve alakulhat ki gyenge zápor. Helyenként még élénk lesz az északi-északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és 7 fok között valószínű, majd délutánra 11 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken elsősorban az Északi-középhegység térségében ködfoltokkal indul a nap, majd napközben változóan-erősen felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nélkül. A délnyugati szél helyenként élénk lehet. Hajnalban néhol gyenge fagy sem kizárt, de a legtöbb helyen 1 és 8 közé hűl a levegő, míg délután 13-19 fokot mérhetünk.

Szombaton újabb front érkezhet, ekkor többfelé előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar is, és újra feltámad, északnyugaton meg is erősödik az északnyugatira forduló szél. Vasárnap szárazabb, naposabb, de továbbra is szeles idő körvonalazódik. A maximumok a hétvége folyamán 12 és 18 fok között alakulhatnak.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #csapadék | #front | #időjárás | #szél | #tavasz |