Címke: borkultúra
Hirdetés
Győr+ 2023.07.03.

Megválasztották a vármegye legjobb borait

Győr-Moson-Sopron Vármegye legjobb fehérbora idén a Pécsinger Szőlőbirtok 2022-es Pannonhalmi Olaszrizlingje lett. A legjobb vörösbornak pedig a szakmai zsűri a Horváth Borászat Soproni Corvinus 2017-es Cuveé-jét választotta.

Németh Boglárka 2023.01.05.

A Cseri Pincészeté az egyik Magyar Bor Nagydíj

Nagy meglepetéssel kezdődött az újév a Cseri Pincészet számára. Fehér bor kategóriában a pannonhalmi borvidék 2019-es Septimus Rajnai Rizlingje nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt, 2022-es Magyar Bor Nagydíjat. Az MBK 2022-ben hetedik alkalommal értékelte a magyar termelők által az elmúlt öt évjáratban készített száraz és félszáraz borokat, a nyerteseket pedig vakkóstolón választották ki. A verseny történetében először nyert pannonhalmi vidékről származó bor, melyre nagyon büszke a Nyúlon található pincészet szőlész-borásza, Cseri Barnabás is, aki elmondta, hogy egy németországi úton megismert technikát alkalmazott a bor elkészítésénél, ami láthatóan működött itthon is.

Győr+ 2022.09.30.

Hogy jó a bor az már alap!

Közeledik a szüret vége, a legjobbakban bíznak a térségünkben működő borászatok is. Izgalmakkal tekintenek a jövőbe és van is okuk rá, hiszen sikert sikerre halmoznak. Legutóbb a Babarczi valamint a Pécsinger Szőlőbirtok és Pince zsebelt be rangos szakmai elismerést. Erről is beszéltek a pincészetek képviselői a Győr+ Reggeliben pénteken.

Kárpát Zsolt 2022.04.23.

Győrben találkoznak Európa borlovagjai

Nemzetközi lovagi napra gyűltek össze az Európai Borlovagrend tagjai. Szlovákiából, Litvániából, Ausztriából, Horvátországból, és Szlovéniából is érkezett borlovagok a győri eseményre.

Németh Boglárka 2022.03.04.

Borverseny Ménfőcsanakon

A Kertbarát Kör szervezte meg idén is a hagyományos éves borversenyét, ahová a helyi termelők nevezhettek fehér, vörös és rosé borukkal.

Németh Boglárka 2021.12.16.

Ismét a PH érték válogatása lett Győr város bora

Tavaly már formabontó döntés született Győr város borát illetően. A PH érték márka válogatása, összesen hat bor lett a város bora. Idén ismét a PH érték válogatása lett a befutó, ahogy a Tar pincészet is duplázott, 2021-ben is az Tar Rosé lett a polgármester bora.

Hirdetés