Elismerés

Ismét a PH érték válogatása lett Győr város bora

Fotó: O. Jakócs Péter
Németh Boglárka
2021.12.16. 17:08

Tavaly már formabontó döntés született Győr város borát illetően. A PH érték márka válogatása, összesen hat bor lett a város bora. Idén ismét a PH érték válogatása lett a befutó, ahogy a Tar pincészet is duplázott, 2021-ben is az Tar Rosé lett a polgármester bora.

Tar István a Győr+-nak elmondta, hogy a rosé 100% merlot fajtából készült,  üde, könnyű, reduktív, gyümölcsös, amely bármilyen ételhez kellemes kísérő lehet. „Elég nagy meglepetésként ért minket, hiszen ez a második év, hogy a polgármester kedvenc bora lett a mi rosénk.” – hangsúlyozta Tar István.

Fotó: O. Jakócs Péter

Dr. Dézsi Csaba András, polgármester a Győr+-nak elmondta, hogy vakkóstolás során esett ismét a választása a Tar roséra. A város bora pedig ismét a PH érték 6 borból álló kollekciója lett.  „A helyzet bor fronton stabil a városban, és jó ez az összefogás, amit a bortermelők csinálnak, egy igazán összetartó szakmai közösségről beszélhetünk.”- emelte ki a polgármester.

Fotó: O. Jakócs Péter

Illés Tamás, PH érték egyesület kommunikációs vezetője arról számolt be, hogy a PH érték egy alulról építkező termelői szintű együttműködés, tulajdonképpen egy marketing kommunikációs és borszakmai kooperáció. A  közösségi bormárka és Győr városa másfél éve találtak egymásra. Ez a válogatás pedig nem csupán hat bort, hanem hat egyedi pincészetet jelöl.

Fotó: O. Jakócs Péter

Az Ács, a Herold, a Tar, a Hangyál és a Pannonhalmi Pincészet továbbá a Pécsinger Szőlőbirtok négy éve dolgozik együtt. “Régóta megvan az az ideológia kapocs,  amely szimbolikusan összekapcsolódik, hiszen a Pannonhalmi borvidék nem más, mint Győr szőlőskertje” – zárta gondolatait Illés Tamás, aki nagyon büszke arra, hogy a PH érték kiváló minőségét a városvezetés is elismeri.  

Kapcsolódó témák: #borkultúra | #gasztronómia | #Győr |