Címke: borászat
Hirdetés
Ficsór Dávid 2022.08.02.

A borászokat is érinti a szárazság

Elég hektikus év az idei a Pannonhalmi Borvidéken szőlő szempontjából. Ezt mondta a Győr+ Médiának az egyik Győr környéki borászat vezető borásza. Cseri Norbert kifejtette, tavasszal a hideg miatt nagyon nehezen indult be a szőlő, a mostani szárazság pedig a szőlősgazdákat is érinti, vélhetően a szemek létartalma kisebb lesz az átlagosnál. A szakemberek szerint ismét biztosra vehető a megszokottnál korábbi Irsai Olivér szüret.

Győr+ 2022.06.25.

Elhunyt Baranyai Béla a legendás közös képviselő

Szinte az egész város ismerte Baranyai Bélát, aki nemcsak hosszú évtizedek óta volt közös képviselő, hanem borászkodott, közösséget épített és mindene volt a kertészkedés. 80 éves korában, váratlanul ment el, búcsúzni sem volt ideje…

Kárpát Zsolt 2022.04.23.

Győrben találkoznak Európa borlovagjai

Nemzetközi lovagi napra gyűltek össze az Európai Borlovagrend tagjai. Szlovákiából, Litvániából, Ausztriából, Horvátországból, és Szlovéniából is érkezett borlovagok a győri eseményre.

Bajzát Zsuzsi 2022.04.13.

“Semmi baj! Megyünk tovább!”

Ma lenne 52 éves Csollány Szilveszter, mindenki Szilasa. A magyar olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász koronavírusban hunyt el év elején. A sportolónak nagyon sok jó barátja volt, köztük Sike Tamás, egri borász is, aki a tragédia után teljesítette Szilveszter egyik régi nagy vágyát, megalkotta a Szilas nevű bort, aminek teljes bevételét az egykori világklasszis családjának ajánlotta fel.

P. Csapucha Adrienn 2021.11.18.

Kiváló nedűk a Pannonhalmi borvidéken

A Pannonhalmi Borvidék két kiváló pincészetébe látogattunk, hogy kiderítsük, vajon üde és illatos, testes és karakteres borokra számíthatunk-e az idei esztendőben. Annyi biztos, hogy most sem kell majd csalódnunk.

mti 2021.11.06.

Rangos díjat nyert el a Pannonhalmi Főapátság pincészete

Magyarország legjobb borait, párlatait, bortermelőit, borbárjait és borkereskedőit jutalmazták a Vince Díj pénteki átadó ünnepségén, a Vince Gálán a budapesti Marriott Hotelben, ahol pénteken és szombaton a nagyközönség is megkóstolhatja az elismerésre jelölt tételeket. A pannonhalmiak mellett a nyúli Cseri Pincészet is kategória díjat érdemelt ki.

Földvári Gabriella 2021.09.28.

Győri szüret

Mintegy kéthetes csúszással indulhatott meg a szüret Győr szőlőskertjében, a Pannonhalmi borvidéken. A borászok ennek ellenére megfelelő mennyiségű és ígéretes minőségű termésben reménykednek.

Ficsór Dávid 2021.09.14.

Babarcziéké az ország legszebb birtoka

A győrújbaráti Babarczi Pincészet nyerte a „Magyarország legszebb birtoka” verseny családi gazdaság kategóriáját. A Győr melletti település szívében fekvő egy hektáros birtokon 1997 óta él és dolgozik a Babarczi-család. Itt található ugyanis a lakóház, a borászat központja, a gépek és a bemutatótermük is.

Földvári Gabriella 2021.08.24.

Bortörténelmi Napok augusztus utolsó hétvégéjén

Új néven, különleges borokkal, és elsősorban akusztikus koncertekkel fűszerezve rendezik meg a bornapokat augusztus utolsó hétvégéjén a Dunakapu és a Széchenyi téren.

Hirdetés