Címke: bor
Hirdetés
Nagy Roland 2024.02.13.

A szőlőben télen sem áll meg a munka

A Pannonhalmi borvidék már nem csak a kiváló minőségű fehér borairól híres, a vörösborok is hozzák azt a szintet, hogy Magyarország legjobbjai között emlegethetik őket.

Herkely Ákos 2023.10.11.

Borban ász a Babarczi család

Babarczi Zsuzsanna és testvére Babarczi László látogatott a Mélyvízbe. Bemutatták a pannonhalmi borvidék zászlóshajóját, a Babarczi Szőlőbirtokot 1980-tól napjainkig.

Győr+ 2023.08.28.

Vasárnap is vígan, avagy egy fantasztikus fesztivál fináléja!

A bor és a zene a vasárnapi záráson sem maradhatott el a Győri Bortörténelmi Napok idei kavalkádján, mely a nyár utolsó hétvégéjén ezúttal is ezreket csábított Győr gyönyörű belvárosába. Mutatjuk, hogy telt a fesztivál fináléja.

Pécskai István 2023.08.25.

Bor: mennyiség helyett minőség

Különleges eseménynek ad otthont városunk: immáron tizenhatodik alkalommal kerül sor a Győri Bortörténelmi Napokra. A csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvény fő célja, hogy bemutassa Magyarország első számú borvidékeinek termékeit, s felhívja a figyelmet a kulturált és felelős alkoholfogyasztásra. Több mint ötven faháznál árulják a finomabbnál finomabb nedűket.

Győr+ 2023.08.21.

Mutatjuk a Győri Bortörténelmi Napok nyertes nedűit

Augusztus 24 és 27. között rendezik az idei Győri Bortörténelmi Napokat. Az esemény apropóján a Győri Művészeti és Fesztiválközpont bejelentette, melyik borászatok és pincészetek termékeit lehet megkóstolni.

Győr+ 2023.07.14.

Díjhalmozót csináltak az olaszrizlingből

Június végén tartotta borversenyét és borszakmai konferenciáját Győrújbaráton a Győr-Moson-Sopron vármegyei önkormányzat, a Europe Direct Iroda és a vármegyei értéktár bizottság. A szakmai program mellett kiválasztották a 2023-as év legjobb borát, ami a zsűri szavazata alapján a Pécsinger Szőlőbirtok 2022-es Pannonhalmi Olaszrizlingje lett.

Szöveg és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.05.17.

Igazi gasztroünnep lesz Pannonhalmán

A szőlőművesek védőszentje, Szent Orbán előtt tiszteleg 2023. május 20-án szombaton a Pannonhalmi Főapátság. Az Arborétumba és Gyógynövénykertbe várnak minden érdeklődőt, akik finom ételeket és italokat kóstolhatnak majd, remélhetőleg a napsütésben.

Szöveg és fotó: Győr+ Média 2023.03.17.

A Szilas borral ápolják Csollány Szilveszter emlékét

Tavaly januárban hunyt el Csollány Szilveszter olimpiai-, világ- és Európa-bajnok tornászklasszis. Sike Tamás borász számára különösen fájdalmas volt a legenda elvesztése, hiszen Csollány nemcsak a barátja, hanem a keresztfia is volt. A tornász emlékére született meg a Szilas bor, amellyel a sportoló régóta vágyott álmát valósították meg. Sike Tamásékat az emlékezés mellett a jótékonykodás is motiválta: a bor értékesítéséből befolyt összeggel ugyanis Csollány családját támogatják.

P. Csapucha Adrienn 2021.11.18.

Kiváló nedűk a Pannonhalmi borvidéken

A Pannonhalmi Borvidék két kiváló pincészetébe látogattunk, hogy kiderítsük, vajon üde és illatos, testes és karakteres borokra számíthatunk-e az idei esztendőben. Annyi biztos, hogy most sem kell majd csalódnunk.

Hirdetés