Címke: böjt
Hirdetés
Győr+ 2023.03.02.

Halételek a paprikás liszten túl

A magyar halfajtákból készülő legfinomabb fogásokról is beszélt a Győr+ Rádió vendégeként Kovacsics „Koksza" István, Panír című főzőműsorunk kiváló séfje, aki azt is elárulta, milyen módszerrel fogyott tíz kilót.

Földvári Gabriella 2023.02.26.

Böjtölni csak lassan, fokozatosan kezdjünk

Elkezdődött a húsvéti nagyböjt, érdemes így tél végén, tavasz elején megtisztítani a szervezetünket a salak- és méreganyagoktól. Idén február 22-től, hamvazószerdától április 8-ig, nagyszombatig tart a böjti időszak. Horváth Anna dietetikust kérdeztük arról, hogyan is érdemes böjtölni.

J. Kovács Andrea 2023.02.22.

A test böjtöl, a lélek építkezik

Hamvazószerda a nagyböjt kezdete. Barkó Gábor Ágoston bencés szerzetes, a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium hittan tanára osztotta meg gondolatait portálunkkal a böjti időszakról.

Győr+ 2023.02.12.

Nagyböjti zenés meditáció

Nagyböjti meditációra hív a Collegium Musicum Jaurinense 2023. március 9-én 19.00 órai kezdettel a Szent Ignác Bencés Templomba.

Győr+ 2022.03.06.

Panír: válogassunk bátran a vegán receptek között!

A negyvennapos böjti önmegtartóztatás nemcsak a lelkünknek, hanem a testünknek is jót tesz. Az év végi, farsangi dőzsölés után kitisztul a szervezetünk, pár felesleges kilótól is megszabadulhatunk.

Győr+ Rádió 2022.03.03.

Nem mindegy, hogy mennyi az annyi

Elkezdődött a böjt. Ez a hagyományok szerint a visszafogottság, a lelki és testi megtisztulás időszaka. Ilyenkor sokan változtatnak az étrendjükön, vannak, akik nem fogyasztanak húst, vagy éppen extrán megválogatják az alapanyagokat.

Földvári Gabriella 2022.03.01.

Ma van a farsang utolsó napja

Ma van a böjt előtti utolsó nap, amikor húst ehetünk. Húshagyó kedd a farsang utolsó napja. A farsangi szokások csúcspontja hagyományosan ezen a napon van.

Földvári Gabriella 2021.02.17.

Bor, csoki, cigaretta – ezekről mondunk le

Elkezdődött a negyven napos nagyböjt, amely hamvazószerdától nagyszombat éjfélig tart. Ezekben a napokban nemcsak testi, de lelki böjtöt is tarthatunk, elcsendesedhetünk, jobban figyelhetünk a belső világunkra.

Hirdetés