Botrány a hokiválogatottnál

MTI Illusztráció: Pixabay
2024.05.01. 18:17

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) vizsgálatot indított, mivel a románok ellen 2-1-re elveszített szerdai mérkőzés után Galló Vilmos egy televíziós interjúban bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon.

Galló a tornát közvetítő Sport TV-nek a találkozó után úgy fogalmazott: “Sajnos a szövetségi kapitány egy bohóc, nem tudok ezzel mit csinálni. Próbálom a szívemet, lelkemet kiadni a meccseken, de minden egyes mérkőzésen csak próbál levinni a mélybe” – mondta Galló, aki a svéd Linköpingből a finn KooKoo csapatához igazol nyáron.

Az MTI értesülése szerint az MJSZ vizsgálatot indított és a kialakult helyzetre hamarosan reagálni fog. Gallón kívül más játékosok is kritikusan fogalmaztak már a meccs előtti öltözői hangulatról, pedig két győzelemmel nyitott a válogatott Bolzanóban. Galló vasárnap a japánok elleni 3-1-es nyitányon gólpasszt adott, amikor üres kapura gólt lövetett Hári Jánossal, majd a dél-koreaiakkal szemben 6-2-re megnyert keddi találkozón nem szerzett pontot és most a románok ellen sem.

A világ egyik legerősebb bajnokságában edződő Galló az első két összecsapáson csak a harmadik számú támadósorban kapott helyet, ezúttal pedig Sofron István eltiltása miatt átalakított sorokban az alapvetően hátvéd Szabó Bence, valamint Sárpátki Tamás volt vele együtt.

A találkozó után Don MacAdam nem reagált a róla szóló megjegyzésre. “Vannak olyan napok, amikor nagyon sok mindent megteszel a győzelemért, de így sem sikerül nyerni. Most talán nem tettük bele azt a pluszt, ami kellett volna a sikerhez, de tény, hogy az ellenfél kapusa szenzációs napot fogott ki. Nem úgy játszottunk emberelőnyben sem, ahogy kellett volna, a végén pedig kaptunk egy elkerülhető gólt. A lövésszámunk rendben volt, a minőséggel lehetett gond, a román kapust csak egyszer tudtuk legyőzni” – mondta az MTI-nek a 73 éves kanadai kapitány. A szakember hozzátette: a vereség ellenére nem térnek el a tervektől. Két meccsnap után csütörtökön nem lesz jeges edzés, mindenki pihenőt kap a feltöltődésre. “Most kapnak időt a játékosok, hogy az utolsó két meccs előtt nézzék át, mik a célok, miként lehet elérni ezeket” – tette hozzá MacAdam, aki egyben az MJSZ szakmai igazgatója is. Tavaly úgy vette át a szövetségi kapitányi posztot, hogy elődje, Kevin Constantine családi okok miatt lemondott, a kiszemelt utódok közül pedig senkivel sem sikerült megállapodni.

A román csapat, amely az első két bolzanói találkozóját egyaránt 6-1-re veszítette el, ötvenegy másodperccel a vége előtt lőtt góllal verte 2-1-re az addig százszázalékos magyarokat. A most 17 erdélyi magyarral felálló együttes tétmérkőzésen legutóbb több mint 27 éve, 1997. március 28-án, az észtországi C csoportos vb-n tudta legyőzni a magyarokat, akkor 2-0 lett, míg barátságos találkozón 2011. december 16-án Csíkszeredában 4-1-re.

Frissítés:

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) még szerda este vagy legkésőbb csütörtök délelőtt reagál, illetve dönt azok után, hogy több játékos is kritikát fogalmazott meg a válogatott körüli rossz hangulatról a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon a románok elleni váratlan vereséget követően.

Kapcsolódó témák: #jégkorong | #sport |